• 12/07/2024

Eerste weekend van oktober met onder meer deze evenementen en activiteiten

ANTWERPEN – Morgen opent de maand oktober zijn deuren met opnieuw een resem aan evenementen. Wie hadden het hier deze week al over de Bevrijdingsfeesten in Merksem en vorige week over de Ommegang in Lier maar er is nog veel meer. Zoals dit onder meer:

 *HOBOKEN/DEURNE – De Belgische kampioen in het baseball bij de mannen komt zeker uit Antwerpen. Vanaf zaterdag zullen de Pioneers (zie foto) en de Spartans het tegen elkaar opnemen in een best of five. Zaterdag wordt gespeeld in Hoboken, zondag in Deurne, telkens vanaf 14 uur. Alle ploegen van de Hoboken Spartans staan in een Belgian Series, softball mannen tegen de Brasschaat Braves en softball vrouwen tegen de Chicaboo’s Stabroek Ladies.

*MECHELEN –  Dit weekend vindt het allereerste Mechelse energiefestival KNAL! plaats in  in Lamot. Het wordt een weekend vol workshops, een infomarkt, een film en meer. Iedereen kan er leren hoe om te gaan met de spectaculair stijgende prijzen en klimaatuitdagingen, kan zich laten inspireren en leren hoe mee te werken aan een gezonde en energieke stad. Info: www.knalenergiefestival.be

*GEEL – ‘De gezelligste picknick’ aan Jeugdcentrum De Bogaard, voorzien voor zaterdag, gaat niet door omwille van de weersvoorspellingen.

Zondag leiden gidsen je langs bijzondere kunst en opvallende elementen in het straatbeeld van Geel tijdens een gratis wandeling door het centrum. Vertrek om 14 uur aan de dienst voor toerisme, Markt 1.

*KAPELLEN – De scholencross vindt dit jaar morgen zaterdag plaats aan de atletiekpiste van het gemeentemarkt. Alle kleuter- en basisscholen van Kapellen zijn er vertegenwoordigd (De Platanen, De Putse Knipoog, Irishof, Klavertje Vier en Zilverenhoek) met in totaal 324 lagereschoolkinderen en 54 kleuters. De kleuters gaan als eersten van start om 14.05 uur. De jongens van het vierde leerjaar lopen als laatsten om 15.35 uur.

*ZOERSEL – Vanaf zaterdag stelt Zoerselnaar Luc Bombeke tentoon in cultuurhuis de Bijl, Dorp 1. In Tableau Vivant toont hij beelden met elk hun eigen verhaal. Het lijkt alsof ze even tot stilstand gebracht werden in hun wereld tussen gisteren en morgen. Ze laten zich zien van binnenuit. Je kan er terecht tot en met zondag 23 oktober, elke zaterdag van 13.30 uur tot 18 uur en elke zondag van 11 tot 18 uur.

*BORNEM – Het Hemelhof krijgt een extra graffitimuur. Kunstenaar SMOK, die eerder al andere muren op het Hemelhofplein voorzag van prachtige graffitikunst, doet dit nu op de resterende kale muur. De kunstenaar is gisteren begonnen en je kan hem vandaag en morgen nog aan het werk zien aan de kleurrijke toegangspoort tot de gemeente.

*BOECHOUT – Je kan naar een dubbele tentoonstelling rond George Van Raemdonck. ‘ George van Raemdonck, Pionier van het Belgisch stripverhaal’ zie je in Populierenhof, Dr. Theo Tutsstraat 20 tot 27 november, elke zondag van 10 tot 17 uur. ‘100 jaar Bulletje en Boonestaak’ hangt in de Foyer van Theater Vooruit, Sint-Bavoplein 17. Te bezichtigen tot zondag 30 oktober, tijdens de voorstellingen. Op 30 oktober open van 13 tot 17 uur.

Edwin MARIËN

Foto KBBSF

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten