• 14/06/2024

Eerste vaccins zijn voor Herselt, Lille, Edegem, Kasterlee, Schilde, Mechelen en Puurs-Sint-Amands

EDEGEM – Vanuit dertien ziekenhuizen begin vanaf maandag een ongezien vaccinatieprogramma. Tegen eind januari zullen alle inwoners van de Vlaamse woonzorgcentra gevaccineerd zijn.

Dertien ziekenhuizen zorgen voor de verdeling van de vaccins aan de woonzorgcentra. In onze provincie gaat het om GZA Antwerpen (Sint-Augustinus Wilrijk en Sint-Vincentius Antwerpen), het UZA Edegem en AZ Sint-Maarten uit Mechelen.

Zij ontvangen tussen maandag en woensdag de eerste 44 800 diepgevroren vaccins. Vanaf woensdag begint de levering aan de woonzorgcentra.

Op het einde van volgende week moeten de inwoners van 42 woonzorgcentra zijn ingeënt. Hierbij vijf RVT’s uit onze provincie.

Op donderdag 7 januari begint met door 300 inwoners van Sint-Barbara Herselt te vaccineren. Op vrijdag 8 januari komen 170 bewoners van Lindelo uit Lille en 190 van Immaculata Edegem (zie foto) aan de beurt, één dag later volgen Battenbroek Mechelen (120 inwoners), De Witte Bergen Kasterlee (125 bewoners), Sint-Lodewijk Schilde (165 bewoners) en Ter Schelde Puurs Sint-Amands (70 bewoners).

De vaccinatie gebeurt op vrijwillige basis. De bewoners of hun vertegenwoordiger moeten hun toestemming geven voor de vaccinatie.

Dat gebeurt mondeling en wordt genoteerd in het zorgdossier van de persoon. Het vaccin wordt afgeraden bij bewoners met een voorgeschiedenis van een allergische reactie op één van de bestanddelen van het vaccin of een eerdere vaccinatie.

Maandag start de Vlaamse overheid met een bredere informatiecampagne over de vaccinaties met een tv-spot op alle Vlaamse zenders en online.

Vanavond, om 20u20, zullen alle klokken in heel het land gedurende vijf minuten luiden als teken van verbondenheid.

Zo wil men op oudejaarsavond een moment creëren waarop alle Belgen, ondanks de omstandigheden, samen het glas kunnen heffen op de volgehouden moed, inspanningen en op de toekomst.

De actie is een initiatief van Verb(l)ind, een vzw die zich engageert tot verbindende initiatieven.

Vul een glas, halfvol of vol. Open je voordeur, (zet je glas even opzij) en klap samen met de klokken.

Voor wie dit al zo lang volhoudt, voor wie moed nodig heeft, voor de mensen, je buren, je liefsten, jezelf.

Laat van je horen. Neem dan je glas weer vast en hef het op elkaar en de toekomst. Er is geen drempel, alleen die van je eigen voordeur. Geen online aanmelding dus, gewoon doen, er zijn. (EM / Foto FB)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten