• 19/05/2024

Eerste twee deelwagens van Cambio vanmiddag aangekomen in Essen

ESSEN – Helmut Jaspers (Vooruit, rechts op de foto), schepen van duurzaamheid, en Brigitte Quick (CD&V, links op de foto), schepen van mobiliteit, hebben vanmiddag het startschot gegeven voor de lancering van Cambio autodelen in Essen. Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij op twee verschillende locaties in Essen dag en nacht auto’s klaar staan voor de particulieren en bedrijven.

Bewoners die niet elke dag gebruik maken van de wagen kunnen in Essen een auto uitlenen via het autodeelsysteem Cambio. Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of Dvd’s, maar voor auto’s. Ben je bij Cambio aangesloten, dan kan je een auto reserveren voor de periode dat je er één wil, op het moment dat je het best uitkomt. Een Cambio-gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt. Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie…) hoeft men zich niets aan te trekken. Cambio zorgt voor alles.

Geert Gisquière van cambio autodelen Vlaanderen:  ‘Cambio is financieel echt interessant voor wie minder dan 11 000 kilometer per jaar met de wagen rijdt. Meer dan 68 000 mensen zijn al van de voordelen overtuigd in België, we hopen dat ook de inwoners van Essen enthousiast zullen gebruik maken van deze gedeelde auto’s.’ Wie in Essen wil autodelen, kan terecht in de Spoorwegstraat en aan de parking van de Heuvelhal. Die laatste locatie zal later wijzigen naar de parking aan de kerk van Essen-Centrum. Er wordt gestart met twee elektrische deelwagens. De gemeente ondersteunt deze dienst.

Quick: ‘Na de Blue Bike en Donkey deelfietsen is dit een volgende mooie stap naar de toekomst. Door ook een auto te delen zorgen we voor meer mobiliteit met minder wagens.’ Jaspers: ‘Met de installatie van twee elektrische deelauto’s zetten we opnieuw een belangrijke stap richting duurzame mobiliteit. Een bewuste keuze die niet alleen de CO2-uitstoot vermindert, maar die ook bijdraagt aan een groenere en rustigere leefomgeving. Het kan een bijkomende ondersteuning betekenen voor mensen die het financieel net iets moeilijker hebben en zich geen auto kunnen veroorloven. We starten met de ophaalpunten bij het gemeentehuis en het station, maar hopen dit systeem op basis van de behoeften en noden van onze inwoners op termijn te kunnen uitbreiden.’

Inwoners van Essen die nu aansluiten bij cambio kunnen beroep doen op het proefaanbod dat cambio samen met de gemeente aanbiedt. Dankzij dit proefaanbod betalen zij geen instapkosten (waarde 35 euro) en kunnen zij het systeem dus gemakkelijk uittesten. De kortingscode ESSENDEELT24 is alleen geldig voor inwoners van Essen en geldig tot eind februari.

Wil je alles weten over het deelsysteem of ben je gewoon nieuwsgierig, schrijf je dan hier  in voor de gratis en vrijblijvende infosessie. Afspraak op dinsdag 6 februari om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Voor meer informatie over cambio autodelen kan je terecht bij cambio op nummer 09 242 32 15 of hier 

Cambio biedt haar diensten al aan in meer dan 90 steden en gemeentes in Vlaanderen. Wie aansluit bij cambio krijgt toegang tot het Cambio-wagenpark en dit voor alle deelwagens in heel België. De gebruiker reserveert de auto van zijn/haar keuze waar hij/zij dat wenst. Reserveren kan dag en nacht via de cambioApp, via de website of telefonisch. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week. Openen van de wagen gebeurt met de cambioApp. (EM / Foto’s Gemeente Essen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten