• 27/05/2024

Eerste kolom van nieuwe sporthal staat op zijn plaats

ARENDONK  – In augustus startte B&R Bouwgroep met de bouw van de nieuwe sporthal in Sportpark Heikant. Nu de grond- en funderingswerken achter de rug zijn, was het tijd voor een volgende stap. In aanwezigheid van sportend Arendonk en tal van sportverenigingen werd vandaag de eerste kolom op zijn plaats gezet.
Waarom een eerste kolom en geen eerste steen? Duurzaamheid is een belangrijke factor in het ontwerp van de sporthal. De volledige structuur van de sporthal wordt uitgewerkt in hout, voornamelijk in CLT (Cross-Laminated Timber, een duurzaam bouwmateriaal dat bestaat uit houten panelen die kruislings aan elkaar verlijmd zijn).
Met de komst van de nieuwe sporthal moet Sportpark Heikant een bruisende sport- en belevingsruimte worden met een bovenlokaal karakter en veel oog voor toegankelijkheid en inclusie voor G- sporters. Het ontwerp en de bouw van de nieuwe sporthal wordt uitgevoerd door één team, de aannemer in combinatie met een architect en studiepartners. Het lokaal bestuur gunde het project aan de Arendonkse firma B&R Bouwgroep samen met Polo Architecten

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten