Eerste ‘Foodstation by Breakpoint’ op Antwerpse toplocatie

 Eerste ‘Foodstation by Breakpoint’ op Antwerpse toplocatie

ANTWERPEN – G&V Energy Group heeft het Esso-tankstation met shop op de Vogelzanglaan in Antwerpen – een vaste waarde voor heel wat automobilisten bij het binnenrijden van de stad – twee jaar lang grondig gerenoveerd. Woensdagavond 16 oktober vond er de officiële opening plaats in het bijzijn van onder meer Antwerps Schepen van Mobiliteit en Toerisme Koen Kennis, Xavier Dewulf (CEO G&V Energy Group), Luc Vincent en Tania Wolski (Foundation Léon Stynen). De allereerste ‘Foodstation by Breakpoint’ is zo dus open voor het grote publiek. Met een focus op trendy, lokale foodconcepten én nieuwe mobiliteit.

G&V Energy Group heeft de renovatie van deze drukbezochte toplocatie groots aangepakt. Ook de achterliggende garage die decennialang leegstond, werd geïntegreerd in het project. De werken namen 2 jaar in beslag en vertegenwoordigen een investeringsbedrag van meer dan 2 miljoen euro.

De gloednieuwe ‘Foodstation by Breakpoint’ in deze energy hub zet volop in op nieuwe mobiliteit, met performante snelladers voor EV-rijders en een aangenaam, groen terras voor een ontspannend rust- of lunchmoment. De grootste transformatie is echter de volledig vernieuwde foodhall met meerdere eigen en lokale trendy foodconcepten. Maar er is ook gedacht aan klanten die een korte stop houden, met een uitgebreid aanbod grab&go in de gloednieuwe bijhorende shop.

Foodies komen hier ruimschoots aan hun trekken in de verschillende nieuwe foodconcepten die er gebundeld worden. De kraakverse broodjes, lekker geurende viennoiserie en gezonde slaatjes waar Breakpoint voor gekend is, zijn uiteraard prominent aanwezig in de ‘Comptoir by Breakpoint’.

Nog op het menu: Harry’s Burger, een hip smash burger-concept , het heerlijk pastaconcept ‘Mangiaré’ en de ter plaatse vers bereide sushi van Kei Jei. Er is bewust ook gekozen voor een lokaal verankerd en duurzaam concept, met ‘Jean sur Mer’, alom gekend in Antwerpen voor zijn heerlijk gefrituurde visbereidingen met MSC-duurzaamheidslabel. Voor de koffie – hét nummer één-product on the go – trekt Foodstation by Breakpoint resoluut de kaart van de baristakwaliteit van COSTA.

Ook op het vlak van nieuwe mobiliteit heeft G&V Energy Group heel wat ambities op deze locatie. Gesprekken hierover met Antwerps Schepen van Mobiliteit en Toerisme, Koen Kennis, lopen volop. Zo wordt verder nagedacht over deelfietsen, carpoolparking en mobiel werken ter plaatse. EV-rijders worden alvast op hun wenken bediend als ze tijdens het laden graag even verder werken in een aangename omgeving met een goede WIFI-connectie.

Bij de opstart van de verbouwingsplannen bleek het gebouw van de hand te zijn van de gerenommeerde Antwerpse architect Léon Stynen, onder meer bekend van De Singel, het ‘BP-gebouw aan de kabels’ , het Casino in Knokke en het Kursaal in Oostende.

Het gebouw werd dan ook volledig in ere hersteld als ode aan Léon Stynen. Zowel bij het volledig vernieuwde exterieur als de inrichting en de keuze van de meubels werd rekening gehouden met zijn minimalistische stijl. Kunst- en cultuurliefhebbers zullen hier dus zeker hun gading vinden.

Meer info www.g-v.be / www.caps.be / www.enjoybreakpoint.be

Foto’s G&V Energy Group

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten