• 27/05/2024

Eerste editie van Herselt Feest!, ontdekkingstocht in Kamp C, schlagers en fiesta in Olen

HERSELT – Op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli vindt de eerste editie van Herselt Feest! plaats op het voorplein aan VTC de Mixx. Iedereen is welkom op dit evenement: er is eten en drinken, er worden twee openluchtfilms vertoond, er is grappige animatie, er zijn uitdagende activiteiten en er is muziek.

Herselt Feest! start op vrijdag met twee openluchtfilms. Om 18 uur kan je genieten van de animatiefilm ‘Sing 2’ en om 20.30 uur start de hilarische en hartverwarmende avondfilm ‘Dog’. Breng je eigen zitje of fleecedekentje mee.

Op zaterdag vliegt men erin om 14 uur met een Vlomse kermis met zomerterras. Kinderen en hun (groot)ouders laten zich verrassen op het typische Vlaams volksfeest boordevol activiteiten. Kom langs en waag je aan het koemelken, nagelkloppen, grimeren, gekke haren, eendjes vissen, reuzezeepbellenworkshop,’s Avonds gaat men de muzikale toer op en zingt Herselt luidkeels mee. Om 18 uur sluit de Vlomse kermis met een optreden van Kidsdisco.be. Vanaf 20.30 uur speelt de Vlaamse Jukebox (zie foto) de laatste noten door een selectie aan te bieden van toppers uit de Vlaamse muziek. Van Will Tura en Bart Peeters tot de obscure liedjes uit de jaren ’70. Van tekstuele pareltjes om luidkeels mee te zingen tot het vrolijkste dansnummer om op te shaken.  Jij kiest wat de Vlaamse Jukebox speelt. Kristof Van Dingenen (MensenMetMensen), schepen van evenementen: ‘We nodigen uit om het begin van de zomer te starten met een knal. Breng je buur, familie en vrienden gerust mee en vier, dans, zing en drink samen op’t goede leven. Kijk je ogen uit op de allereerste Herselt Feest! Verstand op nul, gevoel op tien en ambiance voor honderd.Het evenement is gratis te bezoeken. Bij slecht weer gaat het in VTC de Mixx door. Info: https://www.herselt.be/herseltfeest.

Op woensdag 5 juli nodigt Kamp C in Westerlo je vanaf 16 uur graag uit voor een unieke ontdekkingstocht in het huis van de toekomst. Een keukeneiland uit veenbessen, een toilet uit riooldrab en muurpanelen van schimmels? Niets is hier onmogelijk. Verruim je blik en ervaar meer dan 100 biogebaseerde bouwmaterialen en hun mogelijkheden.

Om 19 uur kan je er bovendien luisteren naar Nic Balthazar en zijn praat over het klimaat of volg een workshop en geniet van een hapje en een drankje aan de foodtrucks. Inschrijven voor het bezoek en/of de praat over het klimaat is noodzakelijk en kan via www.kampc.be

Het tweede weekend van juli is het feest onder de velumtent in Olen-Centrum. Het feestweekend start op vrijdag 7 juli met een ode aan het Vlaamse levenslied. Op zondag 9 juli kan je mee komen dansen tijdens Fiesta Latina.  

Op vrijdag kan je genieten van een schlageravond vol ambiance. Rasechte Kempenaar Yvan Verelli opent de avond om 19.30 uur en brengt een mix van het Vlaamse levenslied met een vleugje nostalgie en de hedendaagse schlager. Nog een streekproduct, want Yves Rénaerts is afkomstig uit Poederlee, treedt op om 20.30 uur. Luc Steeno brengt vanaf 21.30 uur zijn grootste hits zoals ‘Hij speelde accordeon’.  Partyband ‘Swoop’ brengt een flinke scheut ambiance vanaf 22.30 uur. Daarvoor kan je rekenen op de adrenaline en de tomeloze energie van Filip D’haeze,  samen met z’n Swoop-girls. Geen geslaagde avond zonder De Romeo’s, want met een straatlengte voorsprong zijn ze nog steeds de populairste ambianceband van Vlaanderen. Zij komen om 23.30 uur aan bod. Tickets kosten twaalf euro in voorverkoop en vijftien euro aan de kassa. Info: www.keizerkarelolen.be.

Na enkele jaren van onderbreking is het gratis salsadansfeest van de Kempen terug van weggeweest. Geniet van de zuiderse dansmuziek met de salsahits van DJ Baobab.  Je eerste kennismaking met salsa? Pik dan de initiatie- en demonstratiemomenten mee van de Olense dansschool Ritmo Sabroso. Of kom cocktails proeven. Dit alles op zondag 9 juli vanaf 14 uur op het dorsplein onder de velumtent. (EM / Foto Gemeente Herselt)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten