• 19/05/2024

Eerste editie HavenWijs brengt ruim 150 scholen in contact met havenbedrijven en organisaties

ANTWERPEN – De eerste editie van HavenWijs, een evenement van Port of Antwerp-Bruges en Havencentrum met ondersteuning van TuaWest en RTC, was een groot succes. Ruim 150 scholen en onderwijsinstellingen kwamen in contact met meer dan 100 havenbedrijven en organisaties uit Antwerpen en Zeebrugge.

HavenWijs heeft als doel om de boeiende haven beter bekend te maken bij leerkrachten en de brug te slaan tussen het onderwijs en de havenbedrijven. En dat is met ruim 250 deelnemende organisaties, scholen en havenbedrijven meer dan geslaagd.

Tijdens het evenement kregen leerkrachten en medewerkers van onderwijsinstellingen in de voormiddag informatie over het aanbod van organisaties en sectorfondsen voor het onderwijs, zoals opleidingen voor leerkrachten en leerlingen, lesmateriaal en ondersteuning bij samenwerkingen. In de namiddag gingen ze in gesprek met de havenbedrijven over het aanbod voor scholen, zoals gastcolleges, stageplaatsen, bedrijfsbezoeken, lesmateriaal en andere samenwerkingen.

Stijn Wauters, Leraar Volwassenonderwijs: “Samen met mijn collega’s zijn we hier aanwezig omdat we een breed aanbod van de haven willen ontdekken. We zijn op zoek naar stageplaatsen voor expediteurs, scheepsagenten en onze studenten in administratieve opleidingen. We zijn er dan ook van overtuigd dat we hier de juiste contacten kunnen leggen.’

Annelies Geldhof, HR Manager ICTS Group: ‘Er zijn zoveel carrièremogelijkheden in de haven. Een initiatief als HavenWijs is voor ons een unieke opportuniteit om in gesprek te gaan met scholen. We hebben deze week heel wat geïnteresseerde leerkrachten gesproken en nodigen hen met veel plezier uit om bij ons langs te komen binnenkort.’

Luk Lemmens, ( Eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen N-VA): “Als provincie willen we met onze educatieve havenprogramma’s zaadjes planten bij jonge mensen en hen tonen dat de haven een plek van mogelijkheden en kansen is voor iedereen. Kortom, vanuit volle motivatie zetten we graag onze schouders onder een event als HavenWijs. Wanneer leerkrachten en andere onderwijsprofessionals weten welke kansen de haven biedt, kunnen zij hun leerlingen motiveren om stageplekken en jobs in de haven te ontdekken.

Sylvie MICHELE

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten