• 16/07/2024

Eerste deel wandelpaden Scheldekaaien Nieuw Zuid geopend

ANTWERPEN – Vandaag is een eerste deel van de wandelpaden geopend op de Scheldekaaien in het deelgebied Nieuw Zuid. Over een lengte van 750 meter langs de Schelde wordt de publieke ruimte daar momenteel ingericht als een park van 5,5 hectare met ruimte voor ontspanning, veel groen, waterpartijen en twee paviljoenen. Nu openden er reeds een stuk dijk en wandelpaden, het volledige park is klaar tegen de zomer van 2025.

De heraanleg van de publieke ruimte situeert zich aan de Scheldekaaien ter hoogte van de wijk Nieuw Zuid, tussen het reeds aangelegde deel ter hoogte van Sint-Andries/Zuid en de Kennedy-fietstunnel. Het park wordt een groene plek voor alle inwoners en passanten om te ontspannen.

Vandaag opende reeds ongeveer 250 meter dijk met parallel enkele halfverharde paden, tussen de Namenstraat en de Jan Vanhoenackerstraat. In dat deel staan ook 2 speelelementen en 9 zitbanken. De wandelpaden zijn via drie verschillende in- en uitgangen op de De Gerlachekaai en de Ledeganckkaai bereikbaar.

Ook het nieuwe fietspad is is nu klaar en open, van de Namenstraat tot de Jef Cassiersstraat, zodat fietsers er terug in één rechte lijn langs de Schelde kunnen rijden.

Het volledige park is klaar tegen de zomer van 2025. In de komende, laatste fase werkt AG Vespa verder aan de volgende 500 meter:

De dijk gaat over in informele, meanderende paden; het fietspad vanaf de Jef Cassiersstraat wordt heraangelegd; de werken voor de fundering van de parkpaviljoenen starten op;
er wordt een hondenloopzone aangelegd; er komen veel en diverse zitplekken; er komen verschillende waterkanaaltjes, een waterbos en een bassin met een ondergrondse regenwatervoorraad;
langs de blauwe steen wordt de kasseistrook van Sint-Andries en Zuid over de volledige lengte doorgetrokken langs het water; er komen diverse speel- en sportzones, een groot grasveld, petanquebanen en fitnesstoestellen; de groenaanleg met onder meer 300 nieuwe bomen start in het plantseizoen, vanaf november.

Foto’s stad Antwerpen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten