• 27/02/2024

Een weekend vol muziek: Jazz Middelheim, Cirque@Taque in Ekeren en Willrock

EKEREN – Na twee jaar gedwongen pauze verovert Cirque@Taque opnieuw de evenementenweide van park Hof De Bist in Ekeren en hoe. Het volledig vrijwillige team gaat voor de grootste editie tot nog toe.

Het recept van Cirque@Taque is als vanouds: gratis, toegankelijk en voor de hele familie. Zaterdagmiddag start het entertainment voor de allerkleinsten en ‘s avonds barst het festivalgebeuren los met een gevarieerde affiche om U tegen te zeggen, dj’s en cocktails. Tussen 12 en 18 uur is Hof De Bist een waar kinderparadijs met circusacts, een jellybal-arena, een gigantische zweefmolen, een klimtoren en nog veel meer. ‘s Avonds is het de beurt aan onder meer Sioen,dj Licious, Used en Gomorris. Er zijn voldoende eet- en drankkramen op de festivalweide. Info: www.cirqueat.be.

Jazz Middelheim, het oudste jazzfestival van het land, strijkt van vrijdag 12 tot maandag 15 augustus neer in het Idyllische park Den Brandt. Blikvangers zijn onder meer internationale toppers als Iggy Pop en Thurston Moore Group. Verder kan je ook genieten van Belgische jazzgrootheden als Jef Neve, Aka Moon en Bert Joris. Ook Taxiwars, Coely en Blackwave staan op de affiche.

Iggy Pop op een jazz-festival. Het lijkt niet evident. ‘Toch wel’, klinkt het bij de organisatie. ‘Toen we hem twee jaar geleden aankondigden, gonsde het al van ongeloof en onbegrip, maar de legendarische rocker hoort hier wel degelijk thuis.’ Dat zit zo: toen men Iggy Pop ooit vroeg wie hij graag in het voorprogramma van The Stooges wilde, klonk het vastberaden: ‘Sun Ra’. En dat gebeurde ook. Twee jaar geleden verzorgde de zanger bovendien de vocals op het jazzalbum ‘Loneliness Road’ van pianist Jamie Saft, bassist Steve Swallow en drummer Bobby Previte. Ook op zijn eigen album ‘Free’ uit 2019 zette hij al een forse stap richting jazz. ‘Deze artiest past helemaal in een dag (zaterdag) vol nostalgie, avontuur en muzikaal spelplezier.’

Op zondag eert Jazz Middelheim de grootste jazzmuzikant uit de Belgische geschiedenis met het Toots Thielemans 100th Anniversary Official Concert waarin zowel zijn filmmuziek als zijn jazzrepertoire aan bod komt. Als opwarming brengt die dag enkele van de beste muzikanten uit de Belgische jazzscene: publiekslieveling Jef Neve komt er zijn ‘Mysterium’-project voorstellen, trompettist Bert Joris bundelt voor zijn 65ste verjaardag de krachten met zoon Sam, en Anneleen Boehme en haar Grand Picture Palace gaan de concurrentie aan met de grandeur van kasteel den Brandt. Op de slotdag, maandag 15 augustus, staat een bijzonder project van Aka Moon op de affiche om het 30-jarig bestaan van de band in de verf te zetten. Info: https://jazzmiddelheim.be/

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus vindt de 24ste editie van Willrock Festival plaats. In het verleden speelden onder meer Diablo Blvd., Steak Number Eight, The Kids, Discobaar A Moeder, Woodie Smalls, Dope D.O.D, Fresku, Halve Neuro, Your Highness, The Opposites, Wallace Vanborn, The Sore Losers en Intergalactic Lovers op het podium van het festival. Willrock Festival is ontstaan uit de nood aan meer podiumkansen voor lokale groepen. Daarom voorziet de organisatie ook dit keer een podiumspot voor Antwerpse beginnende artiesten. Info: Facebook Willrock Festival. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten