• 11/12/2023

Een weekend vol met stoeten en nog veel meer moois in onze provincie

MOL –Deze week maakten we je alweer warm voor een heleboel activiteiten die dit weekend worden georganiseerd in onze provincie. Op onze website lees je alles over de Ballonnekensstoet in Duffel, de opening van het seizoen in het  Cultuurcentrum in Mechelen, de opening van het KMSKA in Antwerpen, de Geitestoet in Wilrijk en de lichtstoet in Mol. Ook hier kan je onder meer naar toe:

*MOL – Vanavond kan je naar de gespreksavond ‘Plezant’ van de Alzheimerliga Mol in de cafetaria van woonzorgcentrum Witte Molen in de Collegestraat om 19 uur. De toegang is gratis. Na een inleiding over dementie en het organiseren van een zinvolle dagbesteding zoekt men naar activiteiten die zowel voor de persoon met dementie als voor de mantelzorger verrijkend kunnen zijn en probeert men massagetechnieken uit.

Zondag opent de molen van Ezaart in de Keikenstraat tussen 10 en 18 uur zijn deuren. De molenaar ontvangt je tijdens deze open molendag voor een gratis rondleiding. Je kan de molen binnenin bezichtigen en je ziet de molen zelfs in actie.

*HERENTALS – Vanaf morgen loopt tijdens drie weekends de tentoonstelling ‘Laat me mezelf zijn – Het levensverhaal van Anne Frank’ in Moktamee, Bovenrij 30. Met deze tentoonstelling wil de Anne Frank Stichting jongeren informeren over Anne Frank en de Holocaust en hen uitdagen na te denken over onderwerpen als identiteit, vooroordelen en discriminatie. Info: https://www.schaliken.be/programma/laat-me-mezelf-zijn

Zondag opent cultuurcentrum ‘t Schaliken het nieuwe cultuurseizoen met een gratis feest. Tegelijk viert ook de Herentalse circusschool Locorotondo zijn vijftienjarig bestaan. De festiviteiten worden gebundeld in één groots Openingsfeest. Op de Grote Markt en op de groenzone van ’t Hof staat circus centraal. Bij slecht weer vindt het feest plaats in de foyer en in de schouwburg. Info: www.schaliken.be/programma/openingsfeest-2022

*BORNEM – Zondag wordt het Mandenmakersplein in Branst het podium van Radio Gaga.  Presentator is Showbizz Bart. Via Radio Rivierenland (104.9FM) kan je tussen 14 en 17 uur  meeluisteren. Op dezelfde locatie bedankt de gemeente haar duurzame helden met een lunch. Zondag is het zeven jaar geleden dat de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen ondertekend werden. Info: https://www.duurzamegemeente.be/gemeente/bornem-2022

*ESSEN – L’Orgue de Sax geeft zondag de aftrap van het cultureel seizoen van de gemeentelijke vzw Kobie met een origineel concert in Muzarto. Stef Verpraet, stichter en bezieler van het ensemble én oud-leerling van Muzarto, nodigt de leerlingen uit de saxofoonklas uit op het podium. Muzarto is de academie voor muziek, woord, beeldende kunst en dans in Essen.

*BONHEIDEN – Morgen tovert de Kindergemeenteraad (zie foto) samen met het gemeentebestuur en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde het Kerkplein om tot een interactief plein om leerlingen uit het zesde leerjaar bewuster te maken rond veiligheid in het verkeer. Kinderen kunnen deelnemen tussen 9.30 uur en 12.30 uur en van 13 tot 16 uur. Om 15.30 uur start de laatste ronde. Kinderen onder de twaalf jaar mogen alleen in de tuimelwagen mits toestemming.

Edwin MARIËN

Foto Gemeente Bonheiden

.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten