• 22/05/2024

Een nieuwe maand, een nieuw weekend en alweer een nieuwe evenementenkalender

ANTWERPEN – De lente is begonnen – al zien we dat nog niet meteen aan het weer – maar laat dit je niet tegen houden om dit weekend op stap te gaan. Bijvoorbeeld naar:

*ANTWERPEN – Het kinderboekenfestival KABAAL strijkt morgen en zondag neer in bib Permeke. Morgen  is er de onthulling van de reuzengrote Geluksvogel met een gedicht van Joke Van Leeuwen, jongeren kunnen hun toekomst inblikken bij Hirngespinst, een complimentje scoren bij het Complimentariaat of een geluksspreuk op de muur zetten. Info: https://www.jeugdboekenmaandantwerpen.be/programma/publieksactiviteiten.

Tijdens de kick-off van de Burgerbegroting van het district nu zondag om 14 uur in Zaal Horta kiezen alle deelnemers samen hun favoriete thema’s én hoeveel budget elk thema krijgt. Er ligt 1,4 miljoen euro klaar om te verdelen over de thema’s. Uit een lijst van 30 thema’s worden de vijf belangrijkste thema’s geselecteerd. Binnen al die verkozen thema’s kunnen er later projecten ingediend worden. Info: www.burgerbegroting.be

*MOL – Vanaf morgen start een aannemer met voorbereidingen om een haag te planten langs het vernieuwde deel van de gewestweg Ezaart (N103). Tijdens de werken geldt ter hoogte van de mobiele werfzone (van maximum 50 meter) beurtelings verkeer. De haagplanten (liguster) scheiden het nieuwe fietspad fysiek nog meer af van de rijbaan. De aanplantingswerken zelf nemen enkele dagen in beslag.

*SCHOTEN – Vanavond vanaf 19 uur worden alle Schotense sporters en teams die in het seizoen 2021-2022 een medaille behaalden op een Belgisch, Vlaams of provinciaal kampioenschap gevierd in CC De Kaekelaer, Sint-Cordulastraat 10. Verder worden tijdens deze feestelijke gala-avond ook nog een aantal bijzondere sportprestaties belicht

*KAPELLEN – Het lokaal bestuur organiseert morgen tussen 10 en 12 uur een jobdag in het gemeentemagazijn, Bauwinlaan 58. De dienst Eigen Beheer (technische dienst en groendienst) is momenteel op zoek naar verschillende profielen. Ben jij een chauffeur (rijbewijs CE), arbeider of ploegbaas (in spe)? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe de technische dienst en groendienst van Kapellen in elkaar zitten?

*EKEREN – Morgen trekt de internationale carnavalstoet voor de 48ste keer door de Ekerse straten. De Bierpruvers vieren hun 50ste verjaardag onder het motto ‘Men botte 50 joar met di zotte’. De stoet vertrekt om 14.11 uur in de Driehoekstraat. Speciaal voor de gelegenheid brengt het prinsenpaar uit Andernach een bezoek aan het district en worden ze in de bloemetjes gezet door districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA).

*ZOERSEL – Vanaf morgen tot en met zondag 26 maart stelt kunstcollectief RAAC (Rita Mertens, Agnes Boink, Annelies Buijks, zie foto) tentoon in cultuurhuis de Bijl, Dorp 1. Zij werken met drie tegelijkertijd aan één doek. Door te schilderen met verschillende soorten verf, te krassen en weg te vegen, streven zij naar een gelaagde manier van werken. Je kan er deze maand elke zaterdag terecht van 13.30 uur tot 18 uur en op zondag van 11 tot 18 uur.

*DESSEL –  Ter gelegenheid van de expo ‘Jakob Smits. Landschap in verandering.’ bracht Tabloo kunst, erfgoed en natuur rond de tafel. Als resultaat kan je vrij deelnemen aan twee wandelroutes die Jakob Smits inspireerden en decor werden voor zijn werken. Gratis verkrijgbaar bij ontmoetingscentrum Tabloo, Gravenstraat 3. Inschrijven is niet nodig.

*VORSELAAR –  In 2022 organiseerde Neteland de tweedede editie van Nief Talent, dé wedstrijd voor lokale opkomende bands en muzikanten. Florentien uit Vorselaar won de juryprijs. Morgen stelt ze om 20 uur haar werk voor in Zaal den Engel, tijdens het gratis  openingsconcert van de werkgroep cultuur. Daarnaast staat ook Luna op het programma, met Luc Canters en Nathalie Van den Meutter. Info: www.regioneteland.be/nieftalent.

Edwin MARIËN

Foto Gemeente Zoersel

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten