• 25/02/2024

Een hele resem activiteiten tijdens de herfstvakantie

ANTWERPEN – Tijdens de Herfstvakantie kan je opnieuw deelnemen aan een heleboel activiteiten. Er is voor elk wat wils: voor kinderen, voor boekenliefhebbers,… Bovendien staan heel wat activiteiten in het kader van Allerheiligen en Allerzielen. Een kleine greep:

*MERKSEM/HOBOKEN/EKEREN/BORGERHOUT/BERCHEM – Op woensdag 2 november kan je in de zwembaden Park van Merksem, Sorghvliedt, De Schinde, Plantin Moretus en Groenenhoek Halloweenzwemmen. Tijdens de herfstvakantie hebben de zwembaden De Schinde, Groenenhoek en Plantin Moretus ruimere openingsuren. Info: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/sporting-a/nieuws/griezel-mee-in-je-favoriete-zwembad-tijdens-halloweenzwemmen en https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/sporting-a/zwembaden

*MECHELEN – In Mechelen kan je voortaan op de begraafplaats een interactieve verhalenwandeling maken waarbij je aan de hand van kijkdozen, een informatiebord, QR-codes en een folder de impact van de bombardementen op de stad en enkele verhalen van slachtoffers kan volgen. Info: https://www.mechelen.be/burgerslachtofferperk of via QR-codes op het burgerslachtofferperk.

*GEEL – Op woensdag 2 november tussen 13 en 17 uur kunnen kinderen naar hartenlust ravotten op de Binnenspeeldag in de Stedelijke Sporthal Axion. Zowel voor de peuters en kleuters als de ‘grotere’ kinderen zijn er springkastelen. Je kunt je uitleven met de interactieve speelwand en ‘archery-tag’

*LIER – Het Stadsmuseum beheert duizenden objecten, slechts een klein deel daarvan is te zien in de museumzalen. Dankzij het erfgoedportaal Erfgoedinzicht kan je het archief en de collecties digitaal bekijken. Nog niet alles van de collectie staat online. Achter de schermen wordt continu verder gewerkt aan de digitalisering. Info: https://www.stadsmuseumlier.be/collectie-stadsmuseum.

*MORTSEL – Morgen, dinsdag 1 november, bij valavond, van 17 tot 18 uur, gedenkt men op de begraafplaats in Mortsel Dorp met muziek, woorden en kaarslicht de dierbaren die we missen. Iedereen is welkom. De Mortselse dichters Ann Van Dessel, Chris Ceustermans, Hilde Keteleer en Sven Cooremans zijn aanwezig en er is muzikale omkadering door Bert en Sam Joris en andere Mortselse muzikanten. Breng een kaarsje of lampionnetje mee. (zie foto).

*RANST – Op dinsdag 1 november tussen 17 en 18 uur kan je meewandelen in een tocht met lichtjes van het oude naar het nieuwe kerkhof (door het bos). Vanaf 16.45 uur word je aan de kerk verwelkomd door Harpflavours, een harpduo. Rond 17.10 uur vertrekt men naar de ‘nieuwe’ begraafplaats aan de Schawijkstraat. Na de lichtjestocht kan je er bezinnen met Floor Guldentops en Bert Belmans (zang en harp). Info: https://www.ranst.be/reveil

*KALMTHOUT – Met ‘Klanken van Afscheid’ wil de gemeente een afscheidsmoment creëren voor iedereen die een dierbare verloor. Kom gratis luisteren naar de troostende woorden en klanken gebracht door ‘Vlijt en Eendracht’ en leerlingen van de woordklas van Muzarto. Nadien is voor iedereen een kom verwarmende soep voorzien op het pleintje voor de Bib. Afspraak op de begraafplaats Centrum, Afscheidspaviljoen (Kerkeneind).

Edwin MARIËN

Foto Reveil MORTSEL

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten