• 18/07/2024

Een greep uit de vele activiteiten tijdens het Pinsterweekend (deel 2)

ANTWERPEN – Gisteren stelden wij hier al enkele activiteiten van tijdens het Pinksterweekend voor. Hier deel twee van een zeer onvolledig overzicht:

*ANTWERPEN – Op zondag 5 juni is er straattheater op het Sint-Jansplein. De voorstelling Kinematos van manoAmano Circo start om 13 uur. Deze Argentijnse acrobaten toeren de wereld rond met een meesterwerk van precisie, hoogtevrees en komedie. Om 15.30 uur volgt dan Fuori Porta van Piero Massimo Macchini en Paolo Figri, een voorstelling vol fantasie, muziek en improvisatie die de mimetechniek met komisch drama combineert.

*DEURNE – CC Deurne is dood, lang leve DE KLAP. Om de zomer feestelijk in gang te zetten, openen zij hun oude, nieuwe deuren tussen 14 en 22 uur op zondag 5 juni. Dat openingsfeest biedt meteen een staalkaart van het nieuwe seizoen én het vernieuwd verhaal van het Deurnse cultuurhuis. Info: https://www.ccdeurne.be/nl/event/93802.

*MOL – Op zaterdag 4 en zondag 5 juni zetten de Ecodemotuin en samentuin Warmoes hun deuren open. Vrijwilligers staan klaar met praktische tuintips en leuke ideeën. Kriebelen je groene vingers na het bezoek? Je bent altijd welkom om mee te tuinieren. De Ecodemotuin groeide in tien jaar uit tot een echte inspiratietuin. In de samentuin werkt men met permacultuur-principes. Info: https://velt.be/ecotuin/ecodemotuin-mol.

*GEEL – Hoe belangrijk zijn bijen in onze moderne samenleving? En wat is de inbreng van de stad Geel om deze zo bijvriendelijk mogelijk te maken? Kom zondag gratis wandelen en dan zie je misschien wel bijtjes aan het werk. Afspraak om 14 uur aan dienst toerisme en stadsanimatie, Markt 1. Info: www.visit-geel.be.

*HOBOKEN – Op zaterdag 4 juni, vanaf 20 uur, organiseert het Cultuurcafé Hoboken, Berkenrodelei 36, in samenwerking met dichter Gust Peeters een benefiet met Oekraïense poëzie. Je betaalt tien euro door overschrijving op rek BE31 4025 5250 8155 op naam van Gust Peeters met vermelding ‘Oekraïne’.

*BORNEM – De vrijwilligers van Ezperando Wereldfestival (zie foto) zitten op hete kolen. Na drie jaar wachten kan op zondag 5 juni de dertiende editie van het gratis festival plaatsvinden in recreatiedomein Breeven. Eperando is een kleurrijk, vernieuwend én afvalvrij wereldfestival. Er zijn dansbare vibes, een markt en eten en drinken. Info: http://www.ezperando.be/

*KALMTHOUT – Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juni gaan de Straatfeesten weer door. Zo’n 40-tal artiesten zullen schitteren op een van de drie podia in omgeving Kerkeneind. Onder meer Black Leather Jacket, en Buscemi y El Rubio maken hun opwachting op de bühne. Speciale gast dit jaar is Sam Gooris. Camille sluit feestelijk af. Info: https://www.straatfeesten.com/

*BOOM – Na twee jaar uitstel komt het internationale punkfestival ‘Punk In Drublic’, aangevoerd door de veteranen van NOFX, op zaterdag 4 juni naar België. Het Vlinderplein in De Schorre wordt omgetoverd tot een circle pit waar naast NOFX, onder meer Me First And The Gimme Gimmes en Ignite ervoor zorgen dat corona stevig weggespoeld wordt. Info: www.brakrock.be.

Edwin MARIËN

Foto Gemeente Bornem

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten