• 12/07/2024

Een greep uit de vele activiteiten tijdens het Pinksterweekeinde

ANTWERPEN  – Opnieuw staan we voor een verlengd weekend en dat betekent alweer keuzestress voor wie er wil op uittrekken. Een kleine greep uit het aanbod:

*ANTWERPEN – Op maandag 6 juni zijn de Antwerpse musea open. Bijna alle andere stadsdiensten zijn gesloten.

*BORGERHOUT – Op zaterdag 4 juni wordt met een korte wandeling het resultaat voorgesteld van het eerste wijklabo van district Borgerhout. Iedereen is welkom om mee te wandelen met de bewoners. De wandeling start om 15 uur aan het Moorkensplein.

*MECHELEN – Zondag 5 juni is het feest op de Keerdoksite in Mechelen. In aanwezigheid van de Vlaamse overheid, Stad Mechelen en de Vlaamse Waterweg, vindt om 13 uur de officiële opening van de twee bruggen over de Afleidingsdijle plaats. Daarnaast worden ook de namen van deze bruggen bekendgemaakt. Info: www.mechelen.be/sfeerdok.

De heraanleg van de Korte Veluwestraat is klaar. Deze doodlopende straat in de wijk Heihoek in hartje Mechelen mag zich trots de eerste straattuin van Mechelen noemen. De bewoners, echte vergroeningspioniers, bepaalden het ontwerp grotendeels zelf. Zij openen ‘hun’ straattuin op zondag 5 juni om 15 uur, in aanwezigheid van schepen van openbare werken en natuur- en groenontwikkeling Patrick Princen (Groen).

*TURNHOUT – Het bisdom Antwerpen werkte een pinksterprogramma uit met voor elk wat wils. Je kan er op maandag 6 juni tussen 9.30 uur en 18 uur terecht voor vieringen, workshops, escape rooms, wandelingen, fietstochten, stand-up comedy, een religieuze markt en gesprekken. Info: https://www.kerknet.be/bisdom-antwerpen/artikel/pinksteren-2022-turnhout-nieuw-update-timing-9-mei-2022?microsite=203.

*MOL – Zin om nog eens goed te lachen? Kom dan op zaterdag 4 juni van 14 tot 17 uur meegenieten van het optreden van Animolly. Na het optreden ben je zelf aan de beurt tijdens het karaokespektakel. Iedereen is welkom in het dienstencentrum Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. De toegang bedraagt vijf euro, inclusief twee drankjes. Vrijetijdscheques worden ook aanvaard. Animolly brengt bandparodie, een haast vergeten komisch genre.

*NIJLEN – De schapen op de Kesselse Heide trekken aanstaande zondag hun jasje uit. Ter gelegenheid daarvan zet het provinciaal groendomein in Nijlen ook graag de fauna en flora van de heide in de bloemetjes. Iedereen is welkom voor een feestelijke namiddag. Om 14.30 uur neemt een natuurgids je mee voor een wandeling. Afspraak aan Bezoekerscentrum Dhoefoepdhei, bereikbaar via de parking. Info: www.provincieantwerpen.be.

*BOOM – Dit jaar zullen de Plantendag (zie foto) en de Kunstenaarsmarkt samen plaatsvinden in het Gemeentelijk park van Boom (dus uitzonderlijk niet in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre). Er hebben 166 standhouders ingeschreven die niet alleen planten of kunst verkopen, maar ook zelfgemaakte juwelen, wenskaarten, kinderkleding, keramiek,… Je kan er op maandag 6 juni gratis terecht van 10 tot 17 uur. Info: www.deschorre.be

Edwin MARIËN

Foto We have heart

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten