• 23/06/2024

3e Mix en Match van Streekvereniging Zuidrand is schot in de roos.

KONTICH – De 3e ‘Mix & Match sessie’, georganiseerd door streekvereniging Zuidrand, was alweer een schot in de roos. Niet voor niks hét netwerkmoment, waar kunstenaars en muzikanten kennis kunnen maken met gelijkgestemden. Al dan niet in een andere toonaard. Als starter was er een brainstormsessie, waaruit bleek dat het vooral ontbreekt aan toonkansen. Plaatsen en/of events waar artiesten hun werk kunnen tonen. Ook de noodzaak om meer jongeren te betrekken stond in de top drie. Wannes De Laender, algemeen coördinator, verzamelde alle bedenkingen en volgt deze op.

Daarna kwamen de ‘Mix & Match sessies’, waarbij soms moeilijke keuzes moesten worden gemaakt. Luk Tas van Kunstwerkt, serveerde twee volle boterhammen met praktische tips. Hij gaf advies over promotie en presentatie, maar ook de praktische kant van het tentoonstellen passeerde de revue. In deel twee kwamen de zakelijke aspecten aan bod.

Een breder publiek kon terecht bij beeldregisseur Charlotte De Cort, vooral bekend van haar drieluik ‘LIQUID LOVE’. Deze talentvolle Brusselse gaf enkele keukengeheimen prijs, om van een vaag idee naar een onderbouwd verhaal te komen. ‘Zoek een activeringsmiddel dat werkt voor u’, was haar gouden tip. Met ‘silent walks’, ecriture automatique of korte biografische teksten, gaf ze praktische oefeningen om de creatieve flow op gang te brengen. ‘Rijg een rode draad door uw talenten’, gaf ze nog mee als afsluiter. DJ Aymane Heider (Mortsel), ‘ik ga met deze tips mijn creatief profiel omvormen tot een verhaal’.

Wout Lambrecht van Etos Media Agency, kwam zijn passie voor marketing uit de doeken doen. ‘Consistentie in je verhaal, is het geheim van een succesvolle branding’ gaf hij als kernboodschap en het moet op TIK-TOK, als je het actieve publiek wil bereiken. ‘Hij heeft me overtuigd dat ik socials nodig heb, om in te pluggen op het online publiek’ zei Tekno producent Erik Van Damme achteraf.

Omdat er voor het optreden en achter de schermen ook van alles moet gebeuren, hadden ze Kevin Peeters uit zijn flightcase gehaald. De technieker die elke zomer meer optredens verzorgd, dan dat er zomerse dagen zijn. Op de playlist stond: hoe maak je een rider? Wat moet een PA-technieker weten over jouw live opstelling en veel meer. De muzikanten van ‘Unlimited Vollume’, Saar, Jokke en Matthijs (Mortsel), als 17 tot 19-jarigen meteen de jongste talenten in de vijver, kwamen hier weg met een checklist handige tips.

En dan kwam de kers op de taart. Een jamsessie, georganiseerd in de prachtige Altena kapel door cultuurmedewerker Thomas De Vos. Het begon meteen uptempo met de groep ‘Glashelder’. Drummer Simon De Rover (Antwerpen), pianist Thibaut De Ryckere (Heule), gitarist Victor Pauwels (Antwerpen) en saxofonist Maurice De Clerck (Haacht) brachten een freestyle cocktail van jazz en hiphop met een schijfje funk. Kriticos, op zijn 26 al een gevestigde waarde met ‘Bemba Chagga’ als bekendste hit, nam center stage in. Na een paar nummers, bood iemand uit het publiek aan om de drumstokken over te nemen en Sanne nam plaats achter de microfoon. Later trok Dirk een trompet van onder zijn stoel en plots stond Robin als een volleerde crooner in de spots. Na een geïmproviseerde rap sessie door producent Erik, was de Wommelgemse band ‘Bread for duck’ (foto) aan de beurt, die een stevige portie Brit-rock serveerden. Op het einde van de avond had meer dan de helft van het publiek op het podium gestaan, wat van dit optreden een meer dan geslaagd debuut maakte. Zeker voor herhaling vatbaar!

Bart BOUSSEMAERE

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten