• 27/05/2024

Een boek boeken op het water te Emblem

EMBLEM-Een boekenruilkast is niet nieuw, maar aan jachthavens kom je ze niet zo vlug tegen. Na ‘kunst op het water’, het beeldje Emmelie met fontein en het eigen bier ‘den Daawer’ , gaat op 22 oktober een nieuw project van start in jachthaven Vvw Emblem.  De vereniging zal  om 14 uur een gloednieuwe boekenruilkast in gebruik nemen. Wie waren de initiatiefnemers en hoe  kwamen ze  op het idee van de kast? De grote bezieler van het project is Ben Ceulemans, samen met auteur Ludo Geluykens. Een tijd geleden ging het boek ‘Een drug te ver’, een politiethriller van Ludo, rond tussen de eigenaars van de jachten in de jachthaven van Emblem, zo vertelt Ben enthousiast.  ‘Een drug te ver’ is het derde boek in de reeks ‘Somers en De Winter’ en speelt zich af in de omgeving van de jachthaven. Het lezen van dit boek bracht hem op het idee om de eigenaars van de jachten aan te sporen om nog meer boeken te lezen. Samen met Ludo nam hij de verschillende mogelijkheden door. Ze besloten dat het beste middel om boeken ter beschikking te stellen van de schippers en hun familie, een boekenruilkast zou zijn. Het feit dat ‘De Netemoorden’, het nieuw boek van Ludo Geluykens, dat volgend jaar begin maart verschijnt, zich weer afspeelt in de jachthaven vonden ze een goede aanleiding om het plan te realiseren.  Uiteraard zijn de boeken niet voorbehouden voor schippers en hun bemanning, maar mogen ook de vele wandelaars en fietsers op de dijk een boek ruilen. Het enige wat ze vragen is respect voor de vele uren werk die er in het project, en uiteraard ook in de boeken is gekropen, zo beklemtonen de heren. “Rustig ronddobberen op het water of je neervlijen aan de waterkant en dan een (spannend) boek lezen dat is genieten” volgens Ludo.

 

Nu is de boekenruilkast klaar en zal officieel in gebruik genomen worden op 22 oktober om 14 uur in het bijzijn van Ben, Ludo, heel wat leden van de club,  ook de burgemeester is uitgenodigd. Tevens zal de meter van het project worden voorgesteld. Ben wil er nog niets over kwijt, maar lacht geheimzinnig als we naar details vragen.

 

In maart 2024 zal Ludo Geluykens ook zijn nieuw boek ‘De Netemoorden’, nr 15 in de reeks ‘Somers en De Winter’ komen signeren in Den Daawer, het clublokaal van de jachthaven.

 

Gust Charrin

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten