• 24/06/2024

Educatieve Bijenhal geopend door Bijenbond ’t Geels Bieke

GEEL – Bijenbond ’t Geels Bieke heeft met groot enthousiasme de educatieve bijenhal geopend op de terreinen van Klein Veldekens (Astortoren) in het hart van Geel. Dit evenement bood bezoekers de unieke kans om honingbijen in actie te zien en alles te leren over hun fascinerende wereld.

Tijdens de opening konden nieuwsgierigen de bijenkolonies van dichtbij bekijken en proberen de koningin te ontdekken tussen duizenden werkbijen. Ervaren imkers deelden hun uitgebreide kennis over de levenscyclus van bijen en de essentiële rol van imkers bij het produceren van goudgele honing. Deze sessies gaven inzicht in het harde werk dat nodig is om een potje honing op de ontbijttafel te krijgen.

Voor gezinnen was er een leuke mini-wandelzoektocht door een weelderig bloeiende bloemenweide. Deelnemers moesten onderweg woorden met betrekking tot bijen zoeken. De zoektocht bleek uitdagend en leverde veel plezier op, waarbij menig hulplijn werd ingeschakeld om de puzzels op te lossen.

De honingpannenkoeken waren een groot succes en werden enthousiast ontvangen door de bezoekers. Daarnaast werden bijvriendelijke planten verkocht, zodat de kopers ook thuis konden bijdragen aan een bijvriendelijke omgeving.

Het inspirerende bezoek aan de bijenhal leidde ertoe dat enkele bezoekers zich direct inschreven voor de cursus ‘Starten als imker’, die in het najaar van 2024 door Bijenbond ’t Geels Bieke wordt georganiseerd. Voor degenen die niet aanwezig konden zijn maar interesse hebben in de cursus, is het mogelijk om een bericht te sturen naar info@geelsbieke.be.

De opening van de educatieve bijenhal was een groot succes en benadrukte het belang van bijen voor ons ecosysteem. Het evenement bracht mensen dichter bij de natuur en liet zien hoe fascinerend en waardevol imkeren kan zijn.

Website: www.geelsbieke.be

Foto’s stad Geel

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten