• 18/07/2024

Edegem850 sluit jubileumjaar af met uniek Kerstconcert

EDEGEM – Als finale van het jubileumjaar Edegem 850, heeft VZW Scopo2650 gekozen voor een groots kerstconcert. Daarbij kunnen ze rekenen op de gulle financiële steun van het Lokaal bestuur.

Het concert, dat zal plaatsvinden op 15 december in de Basiliek van Edegem, bestaat uit drie delen. Een scala van Edegemse koren mag de spits afbijten. De Vagebonden, het jeugdkoor dat een eigentijds repertoire brengt en een voorliefde heeft voor musicals, komt als eerste aan de beurt.  Vervolgens brengt het Basilicakoor, dat een thuismatch speelt, geheel volgens de verwachtingen meer sacrale thema’s. Last but not least kan je genieten van het Familiakoor, het huiskoor van de parochie Heilige Familie, maar van alle muzikale markten thuis.

Na de pauze komt de hoofdschotel met het ORFEO Orchestra, niet zomaar een orkest. Zij zijn de springplank voor jonge, pas afgestudeerde muzikanten, met als doel hun carrière te lanceren. Hun project ORFEO Academy overbrugt de kloof tussen het muziekonderwijs en een professionele carrière. Jonge musici krijgen de kans om samen met professionele orkestmuzikanten ervaring op te doen voor een breed publiek. Onder de artistieke leiding van chef-dirigent Rik Ghesquière, concertmeester Jo Vercruysse en cellist Christophe Bunzendahl, heeft ORFEO Orchestra een plaats in het Vlaamse muzikale landschap weten te veroveren.

Als top of the bill komt Jef Neve op de planken. De finale zal bestaan uit een grootse samenzang met een korf vol kerstliedjes.

De opbrengst zal worden gebruikt om drie lokale goede doelen te steunen. Gastvrij Edegem, Hoveberg en het Centrum voor jonge revalidanten in het revalidatieziekenhuis Revarte. SCOPIO2650 helpt zo al meer dan 20 jaar allerhande goede doelen, van individuen tot organisaties. De naam SCOPIO komt van het Italiaans en staat voor ‘doelgerichte actie’.

De kaarten vliegen de deur uit, snel bestellen is dus de boodschap en kan via deze link.

Bart BOUSSEMAERE

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten