• 27/05/2024

Eddy Smets vierde zijn 80ste verjaardag met zijn fans in Broechem

BROECHEM-Eddy Smets, de Broechemse zanger bereikte de kaap van 80 jaar en vierde dit met een oergezellig verjaardagsfeest  in Den Boomgaard in Broechem. Zijn vaste compagnon Letty Lanka maakte er met haar recente 70 een ‘ 80-70’ feest van.

Een volle Boomgaard met rond de 500 gelukkigen die Eddy en Letty bijna 4,5 uur konden bezig zien. De traditie van koffie/thee en gebak bij zijn optredens werd in ere gehouden.

We kregen een enorm aanbod dat vele danslustigen naar de dansvloer bracht. Swing, Twist, disco-swing, line dance, easy listening, alles kwam aan bod. Eddy begon zelf met een heleboel songs waar hij de tekst voor heeft gemaakt ( gekende en niet gekende liedjes).

De sixties en seventies baanden zich een weg door de zaal, van Louis Neefs tot Barry  White, van foxtrot tot jive.

Met Letty op het podium kwamen de duetten, die ze beiden meesterlijk beheersen. Songs van Tavares, Helen Shapiro en Nancy Sinatra.

Letty ging ook solo wanneer Eddy even een verdiende rustpauze inlaste. Heerlijk was haar Eiland in Groen en blauw van Marva en The power of Love van Jenifer Warnes.

‘Heb je even voor mij’is ook leuk als het uit de stem van Letty komt.

Ondertussen is er ook een nieuwe cd van het duo uit, die velen uit het publiek op voorhand besteld hadden en die dus zijn lancering zag tijdens het feest. In feite zijn ze de tel kwijt over het hoeveelste album het hier gaat. Zou het het laatste kunnen zijn? Dat weten ze zelf niet. Hoelang gaan ze nog door? Zolang ze zich nog goed voelen en zolang hun stemmen zuiver blijven. En dat hebben ze ruim bewezen in de Boomgaard.

Op www.eddysmets.be kan men de optredens voor oktober, november en december raadplegen.

Plaats reserveringen: Roger De Bie 014/42 32 44 of  0486/732078  debieroger@telenet.be

Gust CHARRIN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten