• 27/05/2024

Duurzame realtimeschermen verbeteren reisbeleving voor reizigers

ANTWERPEN – De huidige realtimeschermen van De Lijn bereiken de komende jaren het einde van hun levensduur. Daarom gaat de geleidelijke vervanging ervan van start. In functie van klantvriendelijkheid en duurzaamheid heeft De Lijn gekozen voor led-technologie.

Diverse onderzoeken naar klantentevredenheid benadrukken de cruciale rol van reis- en verstoringsinformatie aan de haltes. Om aan deze behoefte te voldoen, is De Lijn actief bezig met het vervangen van verouderde schermen en richt het bedrijf zich specifiek op het optimaliseren van de weergave van de realtime-informatie. Deze verbeteringen omvatten het vergroten van de schermruimte en het accentueren van essentiële informatie, met als doel de reizigers vlotter en beter te begeleiden tijdens hun reis.

In de zoektocht naar de meest geschikte technologieën heeft De Lijn uitgebreid marktonderzoek uitgevoerd, zowel nationaal als internationaal. Duurzaamheid, levensduur en leesbaarheid stonden centraal in dit onderzoek. De Lijn heeft verschillende technologieën zorgvuldig getest in een proefopstelling en heeft daarbij geluisterd naar de stem van haar reizigers en stakeholders. De uitkomst van dit grondige onderzoek wees duidelijk in de richting van de superieure prestaties van led-technologie voor de drukke busstations. Deze schermen verbruiken tot 75% minder energie dan de huidige schermen.

In samenwerking met Lijncom, de mediaregie van De Lijn, een dochteronderneming van De Lijn, plaatst De Lijn aan premetro-ingangen in Antwerpen 17 grote 86 inch schermen. Aan alle andere premetro-ingangen worden led-schermen met realtime informatie geplaatst. Na deze start in Antwerpen volgt in het najaar de installatie aan de grote busstations van Leuven, Hasselt, Gent Zuid en Oostende. Hierna volgen gefaseerd tot in 2035 de haltes in heel Vlaanderen waar nu verouderde schermen staan.

De digitale informatieschermen van De Lijn worden geproduceerd, geïnstalleerd en onderhouden door Q-lite, een Belgisch-Nederlands bedrijf uit Baarle-Hertog met meer dan 30 jaar ervaring in de ontwikkeling, productie en het beheer van digitale-schermoplossingen.

Foto’s de lijn

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten