• 24/06/2024

Duidelijkheid over toekomst postkantoren regio Brecht, buurtanalyse 65+-ers

BRECHT – In mei laatstleden nam bpost een nieuw distributiecentrum in gebruik in Rijkevorsel. Dat was nodig om de organisatie aan te passen aan de marktveranderingen. Het distributiecentrum is de plaats waarvan de postbodes op hun ronde vertrekken. Inwoners kunnen in zo’n distributiecentrum niet terecht voor postdiensten.

Deze verhuis heeft echter geen enkele impact op de postkantoren in de gemeenten Beerse, Brecht, Hoogstraten, Rijkevorsel en Wuustwezel. Elke gemeente heeft een postkantoor en zal dat ook behouden. bpost is daartoe gebonden door het beheerscontract dat wordt afgesloten met de overheid.

De inwoners van de verschillende gemeenten kunnen terecht op volgende adressen: Lindenlaan 15, ​2340 Beerse; ​Gemeenteplaats 16, 2960 Brecht; ​Gravin Elisabethlaan 9a, ​2320 Hoogstraten; ​St Lenaartsesteenweg 42, ​2310 Rijkevorsel en Bredabaan 378, ​2990 Wuustwezel.

Melissa Roosbroeckx, Cluster Manager bpost: ‘We krijgen veel vragen over een eventuele verhuis van een postkantoor, of over het feit dat er een gemeente zonder postkantoor zou vallen. Ik wil daar graag duidelijkheid over geven: er is en blijft een postkantoor in elke gemeente. Het kan wel eens zijn dat er in de toekomst een verhuis is binnen de gemeente, maar verder dan dat zal het niet gaan. En ook dan zullen we de inwoners daar over informeren. Iedereen kan op zijn twee oren slapen. Mijn collega’s staan in elke gemeente klaar om de inwoners met raad en daad bij te staan.’

Om vanaf 2023 nóg beter te kunnen inspelen op de behoeften van onze 65-plussers, heeft lokaal dienstencentrum ‘De ontmoeting’ een enquête uitgewerkt. Daarin peilt men niet alleen naar de noden van senioren op vlak van welzijn, wonen en dienstverlening, maar bevraagt men hen ook over de sterktes en zwaktes van de buurt waarin ze wonen. Wat missen ze? Wat kan er beter? Wat vinden ze momenteel al goed?

Het lokaal dienstencentrum kan zo gericht aan de slag met de resultaten van de bevraging. Daaruit volgt een actieplan voor de komende drie jaar met activiteiten op maat van jouw buurt. Dat gebeurt uiteraard in nauw overleg met buurtbewoners, lokale verenigingen en organisaties.

Om deel te nemen aan de enquête heb je twee opties. Indien je het op papier wil doen dan kan je terecht aan het onthaal van lokaal dienstencentrum ‘De ontmoeting’, Boudewijnstraat 10. Je kan het formulier ook thuis invullen ( https://bit.ly/Buurtanalyse_LDC) en meebrengen naar het onthaal van het lokaal dienstencentrum. Het invullen van de enquête gebeurt anoniem en neemt slechts enkele minuutjes van je tijd in beslag. De bevraging loopt nog tot en met dinsdag 31 januari 2023. Info: Kim Van Cleuvenbergen (014 60 05 40 of onthaal.dienstencentrum@beerse.be.)

Lokaal bestuur Beerse herinnert eraan dat vanaf deze maand enkele keren steeds twee controleurs van de OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) in burger de straat optrekken in de strijd tegen sluikstorters. Wie op heterdaad betrapt wordt, wordt beboet. Je eigen afval dumpen in of rondom openbare vuilnisbakken is óók een vorm van sluikstorten en dus strafbaar. (EM / Foto Bpost)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten