• 18/07/2024

Duffel doet mee aan plantjesweekend, 74,1% zone Pallieterland kreeg 1ste prik

DUFFEL – Lokaal bestuur Duffel zoekt vrijwilligers om azalea’s te verkopen voor Kom op tegen Kanker tijdens het weekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september.

Lili Stevens (CD&V), schepen van welzijn: ‘Al voor het 27ste jaar op rij doet lokaal bestuur Duffel mee aan het plantjesweekend om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Na een atypische editie in 2020 zetten we dit jaar weer maximaal in op ons traditionele verkoopweekend met enthousiaste vrijwilligers.’

Hilde Neven, districtscoördinator van de plantjesverkoop regio Duffel: ‘Met het ingezamelde geld financiert Kom op tegen Kanker zorgprojecten in de vorm van een luisterend oor, activiteiten, lotgenotencontact, informatie en praktische of financiële hulp voor mensen met kanker en hun omgeving. Hoe meer initiatieven er zijn, hoe meer middelen we kunnen besteden aan deze projecten. Ik weet dat Duffel een sterk verenigingsleven heeft en dat er heel wat enthousiaste vrijwilligers zijn die tijdens het plantjesweekend in actie komen.’

Omdat het leuk is, omdat je de mensen uit je buurt beter leert kennen, omdat je er een goed gevoel aan overhoudt, omdat je een verschil maakt voor mensen met kanker,… Er zijn zóveel redenen om mee plantjes te verkopen tijdens het jaarlijkse plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker. Interesse om mee te doen? Laat het ten laatste op maandag 23 augustus weten aan het vrijetijdsloket van lokaal bestuur Duffel. Het deelnameformulier vind je op www.duffel.be/plantjesverkoop  of kan je ook aan het vrijetijdsloket vragen.

Tot en met woensdag werden er 109 292 vaccins gezet in Vaccinatiecentrum Pallieterland. Momenteel hebben 1 401 personen een vaccin actief geweigerd omdat ze het niet willen, 50 personen omdat er een medische contra-indicatie is én 676 personen omdat ze al gevaccineerd waren toen ze een uitnodiging ontvingen (zoals prioritaire zorgverleners).

De eerste 1 400 uitnodigingen voor 12- tot 15-jarigen zijn gisteren vertrokken. Zij kunnen een Pfizervaccin krijgen vanaf maandag 26 juli. Het grootste verschil met de vaccinatie van 16- tot 18-jarigen is dat zij toestemming van hun ouder(s) of voogd nodig hebben om gevaccineerd te worden. Dat kan door samen met de ouder(s) of voogd naar het vaccinatiecentrum te gaan, of door een toestemmingsbrief mee te brengen. Op https://www.laatjevaccineren.be/wie-waar-en-wanneer/12-15-jarigen vind je zo’n voorbeeldbrief én het antwoord op heel wat andere vragen.

Enkel bij nieuwe uitnodigingen voor een Pfizer-vaccinatie, zoals die naar de 12-tot 15-jarigen, wordt de tijd tussen de eerste en de tweede dosis teruggebracht naar 21 dagen. Voor al geplande vaccinaties met Pfizer blijft de tweede dosis behouden op 35 dagen na de eerste dosis.  Dit zijn het aantal gevaccineerden per leeftijdscategorie: 18-64-jarigen: 87, 6 procent kreeg minstens één dosis, 41,87 procent is volledig gevaccineerd; 65-plussers: 95, 72 procent kreeg minstens één dosis, 87,84 procent is volledig gevaccineerd. Volledige bevolking ELZ Pallieterland: 74,1 procent kreeg minstens één  dosis, 44,19 procent is volledig gevaccineerd.  Ben je nog niet gevaccineerd en ben je achttien jaar of ouder? Woon je in Lier, Berlaar, Nijlen, Duffel of Ranst? Op zaterdag 17 juli kan je tussen 12 uur en 19u30 zonder afspraak terecht in Vaccinatiecentrum Pallieterland. Men prikt morgen het Johnson & Johnson-vaccin, wat maakt dat je met één prik volledig gevaccineerd bent. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten