• 12/07/2024

Dubbele tentoonstelling in ’t Getouw, Pennenzakrock met Pommelien Thijs

MOL – Vanochtend opende in de exporuimte van Cultuurcentrum Mol (’t Getouw) de tentoonstelling ‘Conjuring The Trivial’ met schilderijen van Nico Vaerewijck. De tentoonstelling bezoeken kan van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 16 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur. Gelijktijdig is in de expozaal van de Academie voor Beeldende Kunsten een interactie te zien tussen werken van Nico Vaerewijck en van de studenten. Beide expo’s lopen tot en met zaterdag 30 april. De toegang is gratis.

Het werk van Nico Vaerewijck (°1977, wonend en werkend in Eksaarde) is gebaseerd op het idee van het isoleren van anekdotische beelden uit hun context, om ze vervolgens te bezien als objecten van aandacht. Hij is geïnspireerd door het verlangen om triviale zaken te bezweren en te verpakken als betekenisvolle gebeurtenissen.

In zijn werk ligt de focus op toevallige fouten, zoals verkeerde belichting en bewogen beelden, en door het abstraheren van de beelden nodigt hij de toeschouwer uit om afstand te nemen en de verborgen intimiteit in het werk te waarderen.

Voor zijn laatste serie schilderijen baseerde de kunstenaar zich op zijn eigen collectieve beeldmateriaal, aangelegd tijdens zijn reis doorheen Noord-Amerika tijdens de lente en zomer van 2022. Hierdoor komt het engagement en de band van de kunstenaar met zijn onderwerp nog meer naar voren.

Hij nodigt de kijker uit om in dialoog te treden met het beeld en de omgeving waarin de kijker zich bevindt. Hij gebruikt stadsgezichten om op ons verlangen naar assimilatie te wijzen, door ons bekende symbolen toe te eigenen.

Door de beelden tot generische stadsbeelden te abstraheren, creëert hij ruimte voor een kristische en existentiële benadering van het onderwerp.

Het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol kijkt al reikhalzend uit naar het einde van het schooljaar, want op donderdag 22 juni is het opnieuw zover: Pennenzakkenrock.

Provincie Antwerpen en de organisatie van Pennenzakkenrock pakken uit met een topartieste: Pommelien Thijs (21, zie foto), bekend van haar hoofdrol in #LikeMe en haar single ‘Ongewoon’.

Met maar liefst vijf MIA-nominaties is ze in Vlaanderen één van dé opkomende artiesten van het moment. Nadat ze in de gigantisch populaire Ketnet-reeks #LikeMe Caro speelde, is het nu tijd om de echte Pommelien te leren kennen. Want met haar muziek neemt ze je mee in haar gedachtewereld en geeft ze je een persoonlijke inkijk in wat er in haar leven speelt.

Mireille Colson (N-VA), gedeputeerde voor recreatiedomeinen: ‘We voeren de spanning nog een beetje op, terwijl we een affiche samenstellen om achterover te tuimelen. Met getalenteerde artiesten op het hoofdpodium en meer dan 50 randanimaties belooft het weer een topeditie te worden.’

Het grootste was in een recordtempo volledig uitverkocht. Maar liefst 416 scholen met in totaal een 23 500-tal leerlingen zullen uit de bol gaan op Pennenzakkenrock. Pennenzakkenrock tovert domein Zilvermeer om tot een heus openlucht speelparadijs. Al 29 jaar zorgt het hipste kinderfestival voor een feestelijke afsluiter van het schooljaar, waar er extra wordt ingezet op beleving. (EM / Foto Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten