• 21/06/2024

Drukste weekend sinds jaren op gang ‘getapt’ op de Grote Markt in Antwerpen

ANTWERPEN – Met Zomeraperitief, waarbij tussen 16 en 17 uur gratis bollekes werden geschonken werd het drukste weekend sinds jaren op gang ‘getapt’ op de Grote Markt in Antwerpen.

De hotels zitten zo goed als vol. Dat heeft in eerste instantie te maken met het tweede weekend van Tomorrowland in Boom. Opvallend dat heel wat TML-bezoekers vanmiddag al kwamen ‘aperitieven’ op de Grote Markt.

Stad Antwerpen organiseert het traditionele Bollekesfeest met een hele resem optredens op de Grote Markt. De stad bouwde bovendien een terras op de Groenplaats, in samenwerking met brouwerij De Koninck, waar bezoekers het hele weekend kunnen genieten van wat Antwerpen te bieden heeft aan lokale ambachtelijke producten.

Burgemeester Bart De Wever, schepenen Koen Kennis, Annick De Ridder, Nabilla Ait Daoud, Els van Doesburg en Peter Wouters (allen N-VA) en Annelies Verlinden (CD&V), minister van binnenlandse zaken, tapten en serveerden naar goede gewoonte om klokslag vier uur de  eerste Bollekes.

Heel wat bekende artiesten passeren op de Grote Markt dit weekend, zoals Discobaar A Moeder, Pieter en Tine Embrechts, Cleymans & Van Geel, Regi Live, Miguel Wiels Band en Sam Gooris. Ook The Tall Ships Races zorgt voor een uitgebreide keuze aan muzikale optredens op het Steenplein en aan het Havenhuis. Op de Groenplaats hoor je vrijdag en zaterdag Radio Minerva en zondag Radio Expres.

Ook dit jaar werkt de stad voor alle dranken met herbruikbare bekers die via een waarborgsysteem terug in de bars terechtkomen. Voor elke beker wordt een waarborg gevraagd en inruilen kan op elk plein, waarbij bezoekers de waarborg ook kunnen schenken aan een goed doel.

Je kan gratis en zonder reservatie een tall ship bezoeken. Wandel de Sailors’ Boulevard af en kom zo langs alle zeilschepen. De wandeling start aan het Steenplein, waar je langs de Scheldekaaien een aantal grote schepen kan bewonderen. In het Willemdok en het Bonapartedok aan het MAS liggen de kleinere schepen. In het Kattendijkdok aan het Havenhuis vind je nog meer indrukwekkende kanjers.

Wil je maandag de volledige vloot zien voorbijvaren? Dan begeef je je best wat noordelijker. Ga bijvoorbeeld met de Waterbus naar Lillo. De exacte tijdstippen voor vertrek van de schepen worden later bekend gemaakt. Wil je een bepaald schip uitwuiven? Dan ga je liefst naar de kaaien en dokken, waar de schepen vertrekken. Het is de zevende keer dat de The Tall Ships Races Antwerpen aandoen. De vorige editie in 2016 lokte meer dan 500 000 bezoekers naar de stad. Info: https://ontdek.antwerpen.be/thema/cultuur/bollekesfeest en https://tallships.antwerpen.be/

De stad vraagt om bij voorkeur te voet, met de fiets, of met het openbaar vervoer te komen. Uitgebreide mobiliteitsinfo staat op www.sna.be.

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten