• 15/07/2024

Driekoningenzangers zijn nu donderdag opnieuw welkom in Mol en Dessel

MOL – Op donderdag 6 januari zijn driekoningenzangers opnieuw welkom in Mol en Dessel. In 2021 stak het coronavirus hier jammer genoeg een stokje voor.

Lokaal bestuur Mol vraagt alle zangertjes én gulle gevers wel om enkele richtlijnen te volgen, waaronder het dragen van een mondmasker vanaf zes jaar.

Daarnaast roept men alle automobilisten op om op 6 januari extra voorzichtig te zijn. Men plaatst hiervoor de traditionele verkeersborden.

Het lokaal bestuur geeft ook nog enkele tips mee voor de zangers: Kinderen vanaf zes jaar dragen tijdens het zingen een mondmasker. Volwassen begeleiders dragen een mondmasker. Ga niet zingen op drukke plaatsen. Wees creatief bij het ontvangen van snoep of geld, met respect voor de regels.

Ontwikkel een systeem om dit vanop afstand te doen: maak een lange stok waaraan je een schepnet of snoepzak hangt en waarin het enthousiaste publiek iets kan steken of leg je pet of hoed neer op de grond, zet een grote stap opzij zodat de luisteraar er een cent of snoep in kan leggen. Ga niet op pad als je ziek bent of in quarantaine zit.

En voor het luisterend en schenkend publiek: Doe niet open wanneer je je ziek voelt of in quarantaine zit. Ontsmet regelmatig je handen. Draag een mondmasker. Geef enkel voorverpakt snoepgoed.

Geef snoep of centen niet rechtstreeks aan de zangertjes maar wees creatief: hang het bijvoorbeeld op aan een wasrek, maak met een regenpijp of andere buis een constructie waar je snoep door kunt sluizen recht in de zingzakken.

Er worden waarschuwingsverkeersborden geplaatst op de volgende locaties: Ezaart: Ezaartveld/Schoolstraat, Maaldersstraat/Oude Molenstraat; Millegem: Bronstraat 95, Milostraat 49; Achterbos: Achterbos 2 en 323; Donk: Emiel Becquaertlaan ter hoogte van Boeretang, Zandputlaan ter hoogte van Turnhoutsebaan; Centrum: Jakob Smitslaan/Corbiestraat, Pater Van Henxthovenlaan/Martelarenstraat; Sluis: Sluis ter hoogte van huisnummers 140 en 167; Ginderbuiten: Toemaathoek 3 en Brandstraat (voor het kruispunt met Ginderbuiten); Rauw: Schooldreef/Heistraat richting Kiezelweg, Paviljoenstraat richting Zuiderring (N71); Wezel: Wezel 102 en Ringlaan 73; Gompel: Gompelbaan ter hoogte van huisnummers 86 en 185 en Heidehuizen: Kruisven 56 en Meerhoutsebaan 33.

De cultuurraad zal in Dessel het Driekoningen-zingen organiseren in samenwerking met Winterbar Melda en Chiro Dessel. In Witgoor zal de KWB aan de Kerststal ook met open armen alle Driekoningen ontvangen.

Zowel in Witgoor als in Dessel is er tussen 13 en 17 uur gratis chocomelk en lekkers voorzien voor elk zangertje. Ook aan de volwassenen zal gedacht worden. (EM / Foto Gemeente Dessel)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten