• 19/07/2024

Drie van de zes medailles bij de jeugd gaan naar renners uit onze provincie

LOKEREN – Drie van de zes medailles die vanochtend werden uitgedeeld na de Belgische kampioenschappen in het jeugdveldrijden gingen naar renners uit onze provincie. Seppe Sprangers uit Rijkevorsel (zie foto) haalde goud bij de eerstejaarsnieuwelingen. Het brons was voor Thomas Verdonck uit Ravels. Bij de tweedejaars werd Mathias De Keersmaecker uit Hove tweede.

Seppe Sprangers haalde het bij de U17 tweedejaars voor Giel Lejeune, die eindigde op twaalf seconden en Thomas Verdonck, derde op 24 seconden. Gelukkig voor de jongste categorie renners lag de omloop er beter bij dan gisteren. Vooralsnog regende het niet echt in Lokeren. De zware neerslag wordt verwacht op het moment dat de eliterenners van start zullen gaan. De moeilijkste hindernis op de omloop, de Mont Henri, kon dan ook al fietsend beklommen worden, integenstelling tot gisteren. De rest van het parcours was echter nog steeds een modderpoel. Sprangers won vorige week ook in Gullegem.

In september werd hij al provinciaal kampioen in Vorselaar. Hij koerst nog geen twee jaar. Hij begon als wegrenner. In zijn eerste veldrit werd hij meteen derde. Nadien kreeg hij een terugval maar die duurde maar even. Voor hij begon te koersen voetbalde hij, eerst bij Zwarte Leeuw, daarna bij Hoogstraten. Hij begon op provinciaal niveau, maar zakte dan terug naar gewestelijke waarna hij besloot om wielrenner te worden. Vorig jaar reed Sprangers, net als de nummer drie uit de uitslag, nog voor Team Kempen maar ondertussen maakte hij de overstap naar Acrog-Tormans. Thomas Verdonck deed aanvankelijk aan atletiek. In 2017 reed hij zijn eerste cross in Nederland. Vanaf dat jaar combineerde hij veldlopen en veldrijden maar dat was niet langer houdbaar.

Bij de tweedejaars was Arthur Van den Boer (15) de beste. Hij had net geen minuut voorsprong op De Keersmaecker, die nipt Mathias Vanden Eynde achter zich liet.
Dat Van den Boer won is niet meteen een verrassing. Hij startte dit jaar in 22 wedstrijden en won ze bijna allemaal, op één na. In Lokeren zette hij de wedstrijd dan ook al van bij de start naar zijn hand. Vorig jaar pakte hij in het zand van Middelkerke al de titel bij de eerstejaarsnieuwelingen. Zijn oudere broer Seppe pakte gisteren brons bij de junioren. Overigens is er nog een derde, nog jongere, broer, die koerst: Bas, die aspirant is. Voor Mathias De Keersmaecker was het zijn tweede medaille uit zijn nog jonge carrière. Vorig jaar werd hij derde op het BK bij de eerstejaarsnieuwelingen.

Edwin MARIËN

Foto Peter WILLEKENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten