• 23/06/2024

Drie nieuwe (jongeren)wandelingen in Mol en zoektocht naar een lief

MOL – Twee krachtige wapens tegen de verveling in de paasvakantie: de ‘Vanallestocht’ of ‘Escape the city Mol’. Twee interactieve wandelingen speciaal voor jongeren vanaf twaalf jaar. De ‘Vanallestocht’ is een fotozoektocht. Tijdens de wandeling kijk je goed rond en plaats je de foto’s in het boekje ‘in de juiste volgorde. Daarnaast voer je ook enkele foto- en filmopdrachten uit. ‘Escape the city Mol’ is wat moeilijker. Tijdens deze route gebruik je escaperoomtechnieken om stap voor stap verder te raken. Interesse? Download de QR-code en starten maar.

Beide tochten starten aan jeugdhuis Tydeeh (Rivierstraat 8) en deelnemen kan tot en met woensdag 30 juni. Neem zeker je gsm en je mondmasker mee. Hou tijdens je tocht altijd rekening met de geldende coronamaatregelen. Draag je mondmasker in het Centrum en hou afstand van mekaar.

Tijdens de ‘Vanallestocht’ kom je op verschillende plekken in het Centrum. Je volgt hiervoor de wegbeschrijving in het boekje dat je vindt op www.gemeentemol.be/vanallestocht. Al wandelend zoek je en herken je foto’s en plaats je ze in de juiste volgorde. Daarnaast scan je QR-codes waar bijkomende foto- of filmopdrachten achter zitten. Voer ze uit en zet het resultaat op Instagram. Wil je kans maken op een leuke prijs? Vul dan zeker het digitaal formulier in via de QR-code die onder de gevonden oplossingen staat. Samen met je vrienden ga je het Centrum in en ontsnap je uit deze pandemie voor de ‘Escape the city Mol’-wandeling. Denk je dat het je lukt binnen de tijd? De tijd loopt en uit de vele raadsels, puzzels, geheimen en codes komt maar één oplossing om te ontsnappen. Download hier de QR-code op www.gemeentemol.be/escapthecity en waag je kans.

Ben jij tussen veertien en 24 jaar? Ben je op zoek naar een lief? Of heb je zin om eindelijk nog eens nieuwe vrienden te ontmoeten? Schrijf dan in voor het Bubbelpad. Op maandag 12 en dinsdag 13 april organiseert de jongerendenktank een coronaveilige wandeldate. Interesse? Schrijf in via https://forms.gle/xVwWCyj1LmW1JRUEA. Aan de hand van een korte vragenlijst peilen de organiseren naar je interesses en matchen ze je met een gelijkgezinde leeftijdsgenoot. Ze verwachten je op het afgesproken tijdstip aan jeugdhuis Tydeeh, Rivierstraat 8.

Op het formulier duid je aan of je op zoek bent naar een vriend of een lief. Nadat ze je ‘gekoppeld’ hebben, ontvang je de datum en het uur waarop je wordt verwacht. Vanuit de welzijnsbevraging van Huis van het Kind Baldemore eind 2020, engageerden enkele jongeren zich om samen een denktank te vormen en leuke coronaveilige initiatieven uit te werken voor andere jongeren. Dit is er dus één van.

Nieuw in de verzameling wandelingen voor jong en oud is de Mollenjacht. Een familie van tien bronzen mollen vond hun vaste verblijfplaats in het Centrum. Aan de hand van de route en tips op het deelnameformulier kan je alle mollen vinden. Onderweg verzamel je verschillende letters die op het einde één woord vormen. Breng je deelnameformulier binnen bij de dienst toerisme, Markt 1a, doe mee met de mollentombola en maak kans op leuke prijzen. Start de jacht op www.visitmol.be/mollenjacht. Voor kinderen voorziet men een route van 2,8 kilometer die je kan volgen om de Mollen te vinden. De volwassenen hebben het wat moeilijker, zij krijgen enkel een plattegrond vol cryptische omschrijvingen. (EM / Afbeeldingen gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten