• 27/05/2024

copyright ©Wim Hadermann

Drie nieuwe Groeistraten na Groeidag in Borgerhout

BORGERHOUT – Zaterdag 20 april was het weer Groeidag in Borgerhout. Ondanks het wisselvallige weer gingen bewoners van drie straten enthousiast aan de slag met een ‘Groeistraat’: namelijk in de Appelstraat, de Van Der Keilenstraat en de Zegelstraat.

District Borgerhout zet in op aangename buurten met meer groen en water. Zo organiseert het district in april en oktober de Groeidagen. Dat doen ze samen met Klimplant vzw. Tijdens deze dagen kunnen bewoners zelf een geveltuin aanleggen, samen hun straat vergroenen of alles eens grondig opruimen en poetsen.

Tijdens deze editie van de Groeidag konden Borgerhoutse straten zich kandidaat stellen om 1 van de 3 Groeistraten te winnen. Bij een Groeistraat slaan bewoners van minstens 15 huisnummers de handen in elkaar om samen zoveel mogelijk geveltuinen aan te leggen, buurtbomen te adopteren, groenslingers en klimhulpen aan te vragen en regentonnen te installeren. Het district ondersteunt hen met teelaarde, plantjes, poetsmateriaal en een ervaren helper. De drie uitverkoren straten waren de Appelstraat, de Van Der Keilenstraat en de Zegelstraat.

Als inwoner kan je ook doorheen het jaar en niet alleen op een Groeidag een actie aanvragen. District Borgerhout ondersteunt via ‘Borgerbouwers’ inwoners met kleinschalige straatacties die zorgen voor meer groen, minder verharding en betere opvang van regenwater. Via www.borgerhout.be/borgerbouwers kan men alle mogelijkheden terugvinden.

Bewoners die ook kans willen maken op een ‘Groeistraat’ kunnen zich kandidaat stellen voor de volgende Groeidag op 19 oktober 2024.

Foto’s district Borgerhout copyright ©Wim Hadermann

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten