• 04/03/2024

Drie nieuw fietsroutes in land van Playsantiën en wandelingen in Netevallei

MALLE –  Land van Playsantiën is een toeristisch samenwerkingsverband tussen de gemeenten Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel dat in 2005 werd opgericht. Het doel van Land van Playsantiën is om het toerisme en de recreatie in de vijf gemeenten te bevorderen door eigen activiteiten te brengen en de werking op gemeentelijk niveau te versterkten. Gekende jaarlijkse activiteiten van Land van Playsantiën zijn onder meer het winterwandelen, het fietsvierluik en het culinair wandelen en fietsen.

Land van Playsantiën heeft niet alleen de jaarlijkse culinaire fietstochten op het zomerprogramma staan, maar werkte ook drie Playsante Mysterieroutes uit. Je fietst doorheen de streek en passeert plaatsen waar interessante weetjes of mysterieuze verhalen aan vast hangen. Met deze brochures vol grappige anekdotes en sappige volksverhalen kom je meer te weten over de plekken waar je voorbij fietst. Het nieuwe concept zorgt ervoor dat iedereen, of je nu een toerist bent of zelf al jaren in deze streek woont, Land van Playsantiën op een andere manier leert kennen.

De drie routes zijn telkens tussen de 46 en 56 kilometer lang. Tijdens route één  fiets je door Ranst, Zoersel en Zandhoven en lees je onder meer over Gummarus, Blauwbaard, Lange Wapper en het ‘heir’ van Massenhoven. Voor wie naast Lange Wapper liever over het Rauwmuske en het spook van De Renesse leest en ondertussen doorheen Zoersel, Malle en Lille fietst, is route twee een aanrader. Tijdens de derde route kom je dan weer alles te weten over de heksenmeester van Vorselaar, de krawaten en de brandenden scheper. Je fietst daarbij voornamelijk door Lille. De verkoop van de routes start op maandag 5 juli. De boekjes zijn twintig tot 24 pagina’s lang en kosten vier euro per route. Gedurende de maand juli kan je alle drie de routes samen krijgen voor slechts tien euro. Meer info: www.landvanplaysantien.be

Weidse panorama’s vanop de dijkwegen. Eeuwenoude hoeves en kastelen. Herbergen met een hoog Pallietergehalte. En bovenal: de fraai kronkelende Grote Nete tussen Lier en Hulshout. Dat is het idyllische decor van het vernieuwde én uitgebreide wandelnetwerk Kempense Netevallei. 365 kilometer wandelroutes voor fijnproevers in Berlaar, Heist-op-den-Berg, Herenthout, Hulshout, Lier en Nijlen. De bewegwijzering gebeurt met rechthoekige rood-witte borden met nummers. De kaart van het wandelnetwerk Kempense Netevallei kost acht euro. Je koopt ze bij de toeristische diensten van bovenvermelde gemeenten of bestelt ze op www.kempen.be.

Wandelen langs de Nete levert steevast onvergetelijke Kempenkiekjes op zoals de dorpskern van Gestel en de omgeving van ’t Schipke aan de Nete in Herenthout, de Kesselse Heide die dieppurper kleurt of een palingschuit dobberend op de Binnennete in Lier… Toerisme Provincie Antwerpen screende het wandelnetwerk Kempense Netevallei en selecteerde 35 kilometer extra trajecten in Lier, het Soldatenbos in Nijlen en tussen Herenthout en Nijlen. De bijbehorende wandelkaart presenteert alvast vier aanraders: de suggestielussen Herbronnen langs de Nete, Drempelvrij in De Averegten, Ontdekkingstocht in Lier en Beemdenwandeling door de Kesselse Heide. Je combineert moeiteloos een citytrip in Lier met een zoektocht naar de vondst van je leven op de gezellige rommelmarkt in Heist-op-den-Berg of een dag ravotten in de natuur van Provinciaal Groendomein De Averegten. (EM / Foto Mie De Backer)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten