• 18/07/2024

Drie miljoen euro investering en paasevent aan Lissenvijver, op verkenning in De Venne

GEEL – Sport- en recreatiedomein Lissenvijver (zie foto) in Geel is eind 2021 overgenomen door de JumpSky Groep. JumpSky opende in 2016 in Lochristi het allereerste trampolinepark van België. Sindsdien zijn er in Gent, Aalst en Eeklo nieuwe vestigingen geopend en heeft JumpSky geïnvesteerd in allerhande vastgoed en bedrijfsovernames. Het domein Lissenvijver is een nieuw hoofdstuk in het verhaal van de sport- en recreatiespeler.

Zaakvoerder Bert Vandersype: ‘Toen we het domein Lissenvijver aangeboden kregen, hebben we niet getwijfeld om een bezoek in te plannen. Eénmaal ter plaatse waren we meteen in de ban van de prachtige natuur en het enorme potentieel dat het 180 000 vierkante meter grote domein te bieden heeft.’ Samen met Jeroen Smet zijn de broers Vander Sype actief als zaakvoerder van de JumpSky Groep. Op het domein kan je tal van in- en outdoor activiteiten beoefenen. Deze activiteiten zijn geschikt voor bedrijven, scholen, groepen en gezinnen. Zo is er survival, een hoogteparcours, paintball, lasershoot, mountainbike, schaatsen, skiën, minigolf, cocktailgames en last but not least een JumpSky inflatable park.

Jeroen Smet, verantwoordelijke voor de werken: ‘We investeren drie miljoen. De gebouwen, technieken en installaties waren duidelijk aan vernieuwing toe. We zijn erin geslaagd om de infrastructuur aan te passen naar hedendaagse normen maar tegelijkertijd de charme van het domein te bewaren. Er zijn warmtepompen geplaatst, een ventilatiesysteem, betere isolatie, zonnepanelen, nieuwe leidingen, waterrecuperatie en noem maar op. Allemaal ingrepen die op termijn goed zullen zijn voor onze portemonnee, maar ook voor mens en natuur.’

 Het domein is nog niet volledig open maar tijdens de paasvakantie wordt het inflatable park wel al opengesteld voor publiek. Het inflatable park is één groot springkasteel voor jong en oud. Een toegangsticket kost 12,50 euro per uur in online-voorverkoop en 13,50 euro aan de kassa. Een paar JumpSky antislip sokken kost twee euro. Klanten die JumpSky sokken meebrengen van een vorig bezoek, hoeven er niet opnieuw aan te kopen. Reserveren via www.jumpsky.be  wordt aangeraden. 

De Vennen in Balen is één van de natuurparels in het natuurpark Grote Netewoud. Natuurpunt is al tien jaar actief in het gebied en toverde het samen met het Agentschap voor Natuur en Bos en de dienst Integraal Waterbeleid om tot een natuurgebied met grote natuurlijke en landschappelijke waarde. De volgende jaren wil Natuurpunt samen met partners de natuurgebieden langs de Grote Nete verder uitbreiden en met elkaar verbinden zodat er één groot aaneengesloten stuk robuuste natuur ontstaat: het Natuurpark Grote Netewoud.

Jan De Haes (N-VA), gedeputeerde voor milieu en natuur: ‘We lieten de dijken langs de Kleine Hoofdgracht en verschillende percelen afgraven. Nieuwe meanders verrezen. Zo komt het water terug in contact met de valleigrond en kan de vallei weer als een natuurlijke spons functioneren. Deze regio, gelegen in het brongebied van de Grote Nete, is van nature zeer rijk aan water. Is er veel water, dan neemt de vallei het water op en zorgt ze voor buffering. Is er te weinig water, dan geeft ze het traag maar zeker af. Het herstellen van de dynamiek van de Grote Nete is van groot belang om de strijd tegen de droogte te winnen. Wandelbruggen en knuppelpaden zorgen ervoor dat dit prachtige gebied toegankelijk blijft voor wie ervan wil genieten.’ Wil je het natuurgebied De Vennen zelf ontdekken? Op https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/de-vennen vind je twee wandelingen doorheen het gebied. Tip: Wandel ook langs de Topmolen, een oude watermolen uit 1850. (EM / Foto Jump Sky)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten