• 17/06/2024

Drie dagen lang feest in district Deurne om bevrijding te herdenken

DEURNE – Om de bevrijding van Antwerpen te vieren, organiseert district Deurne het evenement ‘Deurne Bevrijd’. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september vinden er heel wat gratis feestelijkheden en activiteiten voor jong en oud plaats.

Het eerste weekend van september staat in Deurne traditiegetrouw helemaal in het teken van ‘Deurne Bevrijd’ (de vroegere Bevrijdingsfeesten). Het wordt een feestweekend met gratis caféconcerten, een lasershow, de reuzenommegang, een braderij, de modelstoomdagen en het nieuwe evenement Ontpopt! Philip Van Acker (N-VA), schepen van feestelijkheden: ‘Ook dit jaar trakteren we de Deurnenaar op een geweldig programma waar iedereen van kan genieten. Traditie en technologie gaan hand in hand met een grote scheut cultuur en animatie om van Deurne een heel weekend lang het gezelligste en boeiendste district van Antwerpen te maken. Kom op onze talrijke activiteiten proeven van de enige echte ‘Dees is wel Deurne’ sfeer.’

Op vrijdag 2 september om 19 uur trapt ‘Deurne Bevrijd’ af met gratis caféconcerten in verschillende cafés. The Bonnie Blues (Bar Stark), Stef en de Tong (Café Bisschoppenhof), Blame it on Vinnie (Den Dorpel), Makaju (Café Borg), Veston (Barbuur), Alborea Klezmercollectief (Bodega Gust), To The Bone (Café Tsjaplin), Ed Kooyman (Exter), Hannekesnest (Cézane) en The 40 Watt Band (Café Chicago) treden op.

Naar aanleiding van het succes vorig jaar, plant het district een kleurrijke 3D-laserhow op de evenementenweide aan kasteel Sterckshof in het Rivierenhof. De show brengt een verhaal tussen engelen en aardmensen, met een snuifje Romeo en Juliette of Belle en het beest. Een cocktail van flitsende lichteffecten, laseranimatie, acrobatie, vuur, themamuziek. Bezoekers kunnen twee keer van de show genieten: om 21.15 uur en 22 uur.

Op zaterdag 3 september trekken om 14.30 uur meer dan 130 reuzen in een grote optocht door de straten van Deurne. De stoet vertrekt aan het districtshuis. De reuzenommegang van Deurne is één van de grootste stoeten in Vlaanderen. De deelnemende reuzen komen uit heel Vlaanderen en refereren vooral naar oude verhalen en tradities. Op zondag 4 september organiseert De Verenigde Vaderlandsminnende Groeperingen van Deurne organiseert om 10.30 uur een herdenkingsmis in de Sint-Fredeganduskerk en een optocht voor zij die hebben gevochten voor de bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog.

‘Deurne Bevrijd’ sluit zondag van 13 tot 18 uur af met het nieuwe evenement Ontpopt! Dit zijn (culturele) pop-upvoorstellingen en activiteiten op zestien verrassende locaties verspreid over Deurne. Op het programma staan circusacts, comedy, muziek, (straat-)theater, vertellingen, yoga, workshops, … Bezoekers stellen zelf hun planning samen. Het belooft een wonderbaarlijke tocht door Deurne te worden. Alle activiteiten en voorstellingen zijn gratis, maar op tijd komen is de boodschap, want volzet is volzet. Sommige activiteiten herhalen waardoor aansluiten op een later moment nog mogelijk is. Daarnaast is er op zaterdag en zondag ook nog een braderij en een rommelmarkt op de Gallifortlei. Tijdens de jaarlijkse ‘Modelstoomdagen’ in het Rivierenhof kan je even stoom aflaten én een ritje maken op het modelspoor van 350 meter. Info: www.deurnebevrijd.be. (EM / Foto District Deurne)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten