• 18/05/2024

Drie dagen kermis tijdens het laatste weekend van september in Kontich

KONTICH – Het is officieel. De septemberkermis in Kontich gaat door. Dat bevestigt het lokaal bestuur Kontich vandaag. De kermis vindt zoals gewoonlijk plaats in het laatste weekend van september en dit op zaterdag 26 en zondag 27 vanaf 13u30 en op maandag 28 september vanaf 12 uur.
De foor strijkt opnieuw neer op het Gemeenteplein en het Sint-Jansplein. Anders dan voorheen, zijn er dit jaar geen randactiviteiten. Zowel de braderij als de jaarmarkt gaan niet door. Het betreft dus een afgeslankte editie.
Vorige maand nog besliste het College van Burgemeester en Schepenen naar aanleiding van de verstrengde corona-maatregelen om alle gemeentelijke activiteiten te annuleren tot en met donderdag 1 oktober. Een tweede golf van het corona-virus woedde in ons land en met name onze provincie werd erg getroffen. Eind augustus ging het terug de goede kant op en liep het aantal besmettingen terug. De provinciale crisiscel stuurde de verstrengde corona-maatregelen bij en de Nationale Veiligheidsraad maakte de organisatie van kleinschalige evenementen terug mogelijk. Zo viel uiteindelijk ook in Kontich de verlossende beslissing voor de kermiskramers.
Burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA): ‘Op sociale media verschenen er al een aantal bevestigende berichten over onze septemberkermis. Nu is het officieel. Onze inwoners krijgen hun kermis. Hun zomervakantie was anders dan anders. Hun vakantieplannen vielen deels in het water en hun vrijetijdsbesteding stond op losse schroeven. Ze kunnen dus wel een verzetje gebruiken.
Schepen van feestelijkheden Luc Abrams (Open Vld): ‘Ook onze foorkramers komen we graag tegemoet. Zij werden financieel getroffen door de crisis en willen terug aan de slag. We zijn blij dat we hun wensen kunnen inwilligen door de septemberkermis te laten doorgaan.’
Het lokaal bestuur Kontich en de foorkramers slaan de handen in elkaar en stellen alles in het werk om er een corona-veilige editie van te maken. Ze voorzien een circulatieplan met meerdere in- en uitgangen. Ze werken met duidelijke signalisatie en een routeplan. Er geldt éénrichtingsverkeer. Ook vragen ze de bezoekers om de basisregels te respecteren en moedigen ze hen aan om enkel met hun gezin of met hun bubbel langs te komen.
De foorkramers nemen daarnaast ook zelf de nodige voorzorgsmaatregelen zodat alles veilig en vlot kan verlopen.
Herinner je je nog de kleurplaat van op de vrijetijdsbrochure? Wist je al dat die werd omgetoverd tot een levensgrote, rondreizende kleurplaat? In juni viel de seizoensbrochure ’20 – ’21 in de Kontichse bussen. Daarop prijkte een mooie kleurplaat die het werk was van de Kontichse illustratrice Julie Vangeel. Tijdens de zomervakantie mochten kinderen met deze kleurplaat aan de slag en konden ze op die manier deelnemen aan een kleurplaatwedstrijd.
Nu het nieuwe schooljaar is aangebroken, is het tijd voor iets nieuws. Daarom vond de kleurplaat een nieuw leven in een levensgrote banner. Die reist de hele gemeente rond en duikt elke maand ergens anders op. Ga jij er naar op zoek en geef je ze wat kleur?
Neem ook zeker een foto of filmpje van je creatie en deel ze met de hashtag #geefkleuraanjevrijetijd Meer info op https://www.kontich.be/bannercampagne. . (EM / Foto Gemeente Kontich)
🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten