• 24/07/2024

Drie dagen boten kijken in hartje Antwerpen, zaterdag Boekstart in Antwerpse bibs

ANTWERPEN – De Belgische marine organiseert vlootparade en vlootdagen in Antwerpen ter gelegenheid van haar 75-jarig bestaan.

Vanavond opende een vlootparade de festiviteiten. Hieraan namen negen schepen van de Belgische en Nederlandse Marine deelnemen. Dit zette de binationale samenwerking tussen beide landen in de verf.

Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei is er de mogelijkheid om de schepen, die afgemeerd liggen ter hoogte van het Steen in Antwerpen, te bezoeken. Vrijdag kan men de schepen bezoeken van 14 tot 18 uur. Zaterdag en zondag staan de deuren open van 10 tot 12 uur en van 13 tot 18 uur. Het maritieme dorp staat opgesteld staan aan de Orteliuskaai, tussen het Loodswezen en het Noorderterras. Je kan er kennis maken met verschillende standen van de Belgische Marine.

Met een infostand, een rummageparcours voor kinderen en demo’s met het hondenteam en de scanvan geeft ook de douane het publiek een kijkje in ‘het leven zoals het is’ bij de douane. Medewerkers staan paraat om bezoekers die geïnteresseerd zouden zijn in een job bij de douane of bij de FOD Financiën te woord te staan. Tijdens evenementen zoals de Havendag of de Navy Days bleek de interesse van de bezoekers in het werk van de Belgische douane steeds bijzonder groot. De douane vond het dan ook belangrijk om aanwezig te zijn op de Vlootdagen, samen met onder meer de scheepvaartpolitie en bedrijven uit de maritieme wereld. Daarnaast kan je genieten van verschillende demo’s, zoals virtual reality en een duikcontainer.

Op zaterdag 21 mei is het Boekstart-dag in de Antwerpse bibliotheken, een project van Iedereen Leest. De allerjongste lezers worden extra in de watten gelegd met gratis activiteiten op maat van nul tot 2,5-jarigen.

Boekstart moedigt ouders van jonge kinderen aan om vanaf de geboorte bezig te zijn met taal. Want voorlezen, zingen of versjes vertellen draagt bij aan de taalontwikkeling van het kind en zorgt voor een rijkere woordenschat.

Tijdens Boekstart-dag wordt dat extra in de verf gezet en kunnen families in verschillende Antwerpse bibliotheken een brede waaier aan gratis activiteiten ontdekken. Naar verhalen luisteren in de verhalentent, de zintuigen prikkelen met fluisterconcerten vol ritme en muziek, gratis digitale bedrukking van een body of slabbetje voor baby’s, een gezinsfoto laten nemen en afdrukken, geen visjes maar boekjes vissen uit het zwembadje, peuterdansen op een prentenboek, tot rust komen in de snoezelruimtes, voorleestips krijgen en meer. In bibliotheken Kielpark, Park (Merksem), De Vertellerij (Groenenhoek) en Hoboken worden voor het eerst rugzakjes met stoffen babyboekjes uitgeleend. In elk rugzakje zitten drie boekjes, in thema’s als troetelen, kiekeboe, beestenboel,… De boekjes knisperen, hebben verschillende texturen en kunnen zelfs mee in bad. Kortom: ze stimuleren de ontwikkeling van de baby. Na elke uitleenbeurt worden ze door de bibliotheek gewassen, zodat baby’s er hygiënisch van kunnen genieten en uit voorgelezen worden. Meer info: https://antwerpen.bibliotheek.be/boekstart. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten