• 28/02/2024

Drie absolute wielerkenners komen naar Grobbendonk, Duffel en Mol

MOL – José De Cauwer, Frederik Backelandt en presentator Rik Vanwalleghem gaan op Epic Tournee van donderdag 7 april tot donderdag 2 juni. Acht zaalshows staan op het programma met de strafste verhalen van acht epische wielerritten en evenveel wielerkampioenen.

Het wordt een reeks van acht authentieke vertelavonden met anekdotes over de koers, met foto- en videomateriaal. Drie van de voorstellingen vinden plaats in onze provincie. Het project wordt mee ondersteund door Crelan, AXA Bank en Econopolis. St. Raphaël serveert de aperitief.

‘Epic Rides’ is de rubriek in het fietsmagazine Grinta! waarbij Grinta!-hoofdredacteur Frederik Backelandt acht epische wielerritten van evenveel superkampioenen fietste en reconstrueerde. Dit voorjaar resulteert het project ‘Epic Rides’ niet alleen in een hardcover boek uitgegeven door Lannoo en Grinta! Publicaties, er is ook een reeks zaalshows.

Frederik Backelandt begon als sportjournalist bij Het Nieuwsblad en leidt nu als uitgever Grinta! Publicaties, dat onder meer het fietsmagazine Grinta! en wielerblad Cycling uitgeeft. Hij schreef ook diverse wielerboeken. Niet alleen op papier etaleert hij zijn kennis over de wielersport; hij koerst ook zelf. Zo won hij verschillende keren het Wereldkampioenschap wielrennen voor journalisten en is hij verslingerd aan fietsen in de bergen.

Rik Vanwalleghem kende een bloeiende carrière bij de toenmalige VUM-groep als journalist, en als hoofdredacteur bij Het Nieuwsblad. Later werd hij communicatiemanager bij wielerploeg Domo. Vanwalleghem schreef een aantal opmerkelijke boeken over zijn lievelingssport, wielrennen, waaronder De Ronde van Vlaanderen (1991), Eddy Merckx, De mens achter de kannibaal (1995), Briek Schotte, De laatste der Flandriens (1999), Freddy Maertens in Zwart en Wit (2012) en nog meer. In 2006 werd hij directeur van het Centrum Ronde Van Vlaanderen (CRVV), een wielermuseum en bezoekerscentrum in Oudenaarde.

In april 2014 publiceerde hij zijn thrillerdebuut, Op drift, over een journalist die verandert in een seksueel geobsedeerde killer.

José De Cauwer was professioneel wielrenner van 1973 tot 1980. Daarna was hij ploegleider en bondscoach. Hij is al jarenlang wielercommentator bij Sporza.

Tijdens de ‘Epic Tournee’ passeren Gino Bartali, Fausto Coppi, Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Marco Pantani, Tom Boonen en Wout van Aert de revue.

Op donderdag 28 april komt Epic Tournee naar Congrescentrum Group DC in Grobbendonk, op donderdag 19 mei naar Cinema Plaza in Duffel en op donderdag 2 juni naar ’t Getouw in Mol.

De deuren gaan telkens open vanaf 19.30 uur. De voorstellingen starten om 20 uur. Na afloop is de mogelijkheid om het boek ‘Epic Tournee’ en merchandising aan te kopen. Meer info en inschrijven via https://www.lannoo.be/nl/agenda/epic-tournee?utm_medium=email. (EM /Foto Lannoo)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten