• 21/04/2024

Doorgangsverbod in Cobiestraat, buurt tegen ‘Melkerij’, help mee tijdens plantjesweekend

MOL – Op maandag 7 augustus geldt in de Boerenkrijgstraat en in de Corbiestraat, gedeelte tussen Boerenkrijgstraat en het kruispunt met Baron Van Eetveldeplein in Mol, een doorgangs- en parkeerverbod.

Bewoners van de Corbiestraat en Boerenkrijgstraat moeten die dag wegrijden via de Boerenkrijgstraat. Zowel in de Corbiestraat als in de Boerenkrijgstraat wordt de enkelrichting tijdelijk opgeheven. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren, fietsers moeten mogelijk afstappen. De maatregelen zijn nodig omdat een aannemer werken uitvoert op het dak van het appartement Corbiestraat 1. Er wordt een kraan ingezet die de rijbaan een hele dag inneemt.

Vanuit de buurt werd een beroepsprocedure opgestart tegen de omgevingsvergunning die het gemeentebestuur begin dit jaar afleverde voor het project ‘Melkerij’ in de dorpskern van Achterbos. Dit betekent dat de deputatie van de Provincie Antwerpen het dossier opnieuw analyseert, luistert naar de standpunten van alle betrokken partijen en uiteindelijk een nieuwe beslissing over de omgevingsvergunning neemt. De deputatie kan de verleende vergunning bevestigen of alsnog weigeren.

 Het woonproject ‘Melkerij’ (zie afbeelding) kent al een lange voorgeschiedenis. Nadat het eerste project door het gemeentebestuur geweigerd werd, diende de projectontwikkelaar in het voorjaar van 2022 een aangepast plan in.

 Deze tweede aanvraag bevatte minder appartementen met maximum drie bouwlagen, terwijl in het oorspronkelijke plan voor het middelste gebouw nog een extra bouwlaag voorzien was. Het college van burgemeester en schepenen oordeelde dat het project voldeed aan alle voorwaarden voor kwaliteitsvolle woonverdichting in de dorpskern van Achterbos. Het openbaar onderzoek leidde tot 26 bezwaarschriften, een derde minder dan tijdens het eerste openbaar onderzoek.

 De totale oppervlakte van het projectgebied in de dorpskern van Achterbos bedraagt 0,74 hectare ten opzichte van 0,65 hectare bij de eerste aanvraag. In de laatste aanvraag was ook de afbraak van de loods in de Melkerijstraat inbegrepen. Op deze grotere oppervlakte wil de projectontwikkelaar in totaal 37 appartementen creëren (in plaats van 39 appartementen) en negen woningen. In totaal gaat het om 46 woongelegenheden.

 Net zoals bij het eerder ingediende dossier werd het binnengebied bovengronds volledig autovrij ingetekend, waardoor er ruimte ontstaat voor een centraal publiek plein met groen en looppaden. De publieke zone werd ingericht als speelzone met robuuste materialen. De ondergrondse parkeergarage verbindt de appartementen en loopt door tot onder de woningen. Er is plaats voor 67 wagens ten opzichte van 61 in de eerdere aanvraag. Daarnaast voorzag de projectontwikkelaar in deze garage mogelijkheden voor bezoekersparkeren via de parlofoon/QR-codes, een fietsberging én komen er drie deelauto’s. De in- en uitrit van de garage ligt aan Achterbos, zo ver mogelijk van de verkeersremmer. Bovengronds komen twee parkeerplaatsen voor kort zorgparkeren en 24 fietsenstallingen.

 Zin om de handen uit mouwen te steken voor Kom op tegen Kanker? Verkoop dan azalea’s tijdens het Plantjesweekend op vrijdag 15 en zaterdag 16 september. Meld je als vrijwilliger via tegenkanker@gemeentemol.be of 014 27 24 14.

 Als vrijwilliger sta je steeds met minstens twee helpers aan een warenhuis om azalea’s te verkopen. Je draagt een T-shirt van Kom op tegen Kanker en een identificatiebadge. De uren dat je wil komen helpen op vrijdag of zaterdag, zijn af te spreken. De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar waardevolle steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker. (EM / Afbeelding Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten