• 23/05/2024

Door de wind, door de regen of sneeuw: hier kan je dit weekend heen

ANTWERPEN – Uiteraard gaan we het weekend niet in zonder onze wekelijkse weekendtips.

*ANTWERPEN – Met meer dan 1 900 winkels in twintig landen is Gong cha de wereldleider in bubble tea. Na de succesvolle lanceringen in het winkelcentrum Docks in Brussel en afgelopen weekend in Bergen, komt de Taiwanese keten naar Vlaanderen. De eerste Vlaamse winkel wordt morgen geopend aan de Schoenmarkt 12. Om 11 uur kan je er een leeuwendans bekijken.

*WILRIJK – Schouwburg De Kern voegt met Nieuw Goed een verfrissend concept toe aan haar cultuurprogramma. Zondag kan je van vier kleinschalige kindervoorstellingen genieten in de Wilrijkse schouwburg. De Kern geeft met Nieuw Goed jonge makers de kans om hun werk te tonen aan een breed publiek. Info: https://www.schouwburgdekern.be/voorstellingen/themas/46/Nieuw_Goed.

*MOL – Zondag zal in Memphis, op het landgoed Graceland, het afscheid van Lisa Marie Presley plaatsvinden. Lisa Marie, de enige dochter van Elvis Presley, overleed vorige week volledig onverwacht aan een hartstilstand. De Belgische Elvis fanclub ElvisMatters Mol zal met een delegatie zondag aanwezig zijn bij het afscheid. Ze vertrekken morgenochtend.

Velt-Mol organiseert een basiscursus ecologische moestuin. De eerste les ‘tuinbodem en bodemverbeteraar’ vindt morgen plaats tussen 10 en 12 uur. Deze les maakt deel uit van een reeks van vier lessen. Je schrijft in voor de ganse reeks via velt.mol@skynet.be. Dat kan nog tot morgen. De lessen vinden plaatsen in ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71. Info: https://velt.nu/velt-mol.

Morgen organiseert jeugdhuis Tydeeh een hiphopcafé met de beste hiphopplaten uit de muziekgeschiedenis. Van Notorious B.I.G. tot Lijpe: de beste muziek van vroeger tot nu staat op het programma. De deuren openen om 19 uur, inschrijven is niet nodig.

*HERENTALS – Zondag staat de 49ste veldloop van ACHL gepland aan het Netepark. Men verwacht 600 deelnemers. De eerste start wordt gegeven om 12 uur voor atleten met een handicap, gevolgd door de jeugdreeksen. De vrouwen starten om 14.49uur. mannen lopen om 15.16 uur. Het wordt wellicht een duel tussen tussen de plaatselijke Laurent Bierinckx en Sander Hoeven. Nick Van Peborgh treedt aan in zijn eerste cross van 2023.

Zondag organiseren de bewoners van de Beukenlaan een nieuwjaarsdrink. Hierdoor is er geen autoverkeer mogelijk in de Beukenlaan van 9 tot 19 uur.

*NIJLEN – De Nijlense schrijfgroep van Amnesty International Vlaanderen stelt 40 cartoons tentoon in het gemeentehuis en de bibliotheek en dit tot en met zaterdag 28 januari. Deze tentoonstelling wil de aandacht vestigen op de vele schendingen van de mensenrechten. Je kan er elke voormiddag terecht van 9 tot 12 uur en op maandag, dinsdag en woensdag ook van 14 tot 20 uur, op woensdag van 13 tot 17 uur en op vrijdag van 14 tot 17 uur. (zie afbeelding)

Edwin MARIËN

Afbeelding Gemeente Nijlen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten