• 24/05/2024

Dolkomische komedie ‘Minerva Veur Altijd’ brengt Sint-Anneke naar het Fakkeltheater

ANTWERPEN – Zomerkomedie is al enkele jaren een succes. Productiehuis Het Achterland kent dit als geen ander. Bij hen ook meestal een sterke Antwerpse inbreng zowel naar inhoud als acteurs. Iemand die hierbij een prominente rol speelt is auteur en regisseur Jeroen Maes. In 2016 maakte hij als debuut voor Het Achterland Viva Minerva en vandaag is Minerva er terug. Geen herneming maar een echt vervolg. Jeroen, al is hij pur sang West-Vlaming, weet als geen ander het Antwerps karakter en de levenswijze te karakteriseren. En voor Minerva Veur Altijd heeft hij er een extra  Brugs tintje bij gedaan. Voor de rest kon Jeroen rekenen op de originele cast. Minerva Veur Altijd ging gisteren in première in het Fakkeltheater.

Tweemaal een vol uur genieten van een heerlijke nostalgische komedie die je wordt gebracht vanuit het iconisch chalet aan het Strand van Sint-Anneke.

Mon ( Erik Goris) is nog steeds de grote baas maar heeft verschillende problemen, onder meer een personeelstekort en een altijd maar durende waterlek. Dit laatste gaat hij proberen op te lossen door een Poolse vakman in te huren omdat zijn gecontacteerde vaklui niet komen opdagen.

De babbelzieke poetsvrouw Ivette ( Linda De Ridder) heeft Mon kunnen overtuigen om haar tijdelijk een kookprogramma op de radio te geven. ‘Ivette in de kitchenette’ zal je niet vlug vergeten.

Eddy De Keyser ( Carry Goossens) is een vaste waarde voor het verzoekprogramma  ‘Bel me, schrijf me’ met aan de telefoon zijn vrouw Nicole ( Marilou Mermans). Onverwacht komt uit Zeebrugge zijn onvervalste neef (Hans Peter Janssens) toe. Hij wil wel solliciteren voor een presentatie job maar heeft hij ooit iets gehad met Eddy’s vrouw?

Tenslotte is er nog Richard (Luc Verhoeven) die ‘For Ever Green’ presenteert met een zeer speciaal Engels, stijl Louis Van Gaal.

En de rol die Lucie Collet speelt moet de toeschouwer maar zelf invullen.

Misverstanden, onverwachte gebeurtenissen en dolkomische situaties. Nooit een moment van verveling, eigen aan Jeroen. Elke acteur groeit in zijn rol op zijn eigen specifieke manier. Van het Antwerps spervuur van Linda De Ridder, de altijd rustige stem van Carry en nu ook de Brugse inbreng van Hans Peter. Voor deze laatste is het zijn eerste komische rol. De accenten gaan over en weer. En wat kan er mooier zijn dan de muziek van de jaren ‘60 en ‘70 die als een rode draad door het verhaal loopt. Van Bobby Solo tot Will Tura over Frank Sinatra. Een grote bonus ook door de muzikale inbreng van Hans Peter Janssens  en Lucie Collet. Twee toch wel klassiek geschoolde zangtalenten die dit stuk nog een extra dimensie geven. Een totale combinatie van komedie en zangmomenten met alleen maar hoogtepunten.

Geniet van de crêpes Suzettes van Ivette of het telraam van de Mon.

Nog tot maandag 14 augustus in het Fakkeltheater. Info: www.fakkeltheater.be

Gust CHARRIN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten