• 15/04/2024

Doe mee aan fotowedstrijden van Europa Direct en van 150 jaar Rivierenhof

DEURNE – Van fietsbruggen over de bestrijding van bloedluizen bij kippen tot innovatie in de zorg, heel wat initiatieven in onze provincie krijgen Europese steun. Toch zijn veel inwoners zich daar niet van bewust. Europa Direct Provincie Antwerpen wil daar verandering in brengen en organiseert daarom voor het vierde jaar op rij de #Europabijons fotowedstrijd. Het concept is eenvoudig: raad waar de foto genomen is en maak kans op leuke prijzen. Er zijn twaalf Europataarten, twaalf streekproductenmanden en een Europablauwe fiets te winnen met deze wedstrijd.

Vier weken lang ontdek je elke maandag, dinsdag en woensdag een foto van een locatie in de provincie Antwerpen op de Facebookpagina van Europa Direct en hier

Die foto’s zijn gelinkt aan een Europees project. In de loop van de dag volgen nog twee inhoudelijke tips die de deelnemers helpen.

Wie kan raden waar de foto genomen is, maakt kans op leuke prijzen. Het antwoord op een schiftingsvraag bepaalt wie de dagwinnaar wordt. Die krijgt een Europataart en een goedgevulde streekproductenmand. Bovendien maken alle deelnemers met een goed antwoord aan het einde van de zomer kans op een Europafiets. Neem je meermaals deel en kan je meerdere locaties goed raden? Dan vergroot je kans op de Europafiets. De wedstrijd loopt nog tot en met woensdag 30 augustus. Europa Direct is het lokale informatiecontactpunt van de Europese Commissie voor de burger. In totaal zijn er 424 infopunten in de 27 lidstaten van de EU. Europa Direct is een partnerschap tussen de provincie Antwerpen, de Europese Commissie en de FOD Buitenlandse Zaken.

Kijk jij ook zo uit naar het voorspelde mooie weer? Snuister in afwachting al eens door je foto’s van het Rivierenhof en droom mee van beter weer. Stuur je foto’s in voor de fotowedstrijd ‘Park van mijn dromen’ en maak kans op leuke prijzen. Geen regenbuien meer te zien? Neem je fototoestel en maak nog snel leuke foto’s in het park. Deelnemen kan nog tot en met zaterdag 12 augustus.

De fotowedstrijd ‘Park van mijn dromen’ van het Provinciaal Groendomein Rivierenhof is er voor professionele fotografen en hobbyisten. De winnaars krijgen park-tastische prijzen: een ontbijt voor twee in Kasteel Rivierenhof, tickets voor De Grote Schijn of een goed gevulde Rivierenhof-goodiebag. De mooiste foto’s worden tentoongesteld tijdens de gratis fototentoonstelling ‘Park van mijn dromen’ van zaterdag 23 september tot en met zondag  8 oktober in de galerij van het Rivierenhof. Je stuurt hier je foto’s in. Er zijn vijf verschillende categorieën: flora en fauna, landschap, bezoekers, gebouwen en vrij onderwerp. De winnaars worden bekendgemaakt op dinsdag 22 augustus.

Wandel mee tijdens ‘Rondje Rivierenhof: de familie Cogels’ op zondag 13 augustus en ontdek welke rol de adellijke familie Cogels speelde in de geschiedenis van Deurne. Van de achttiende tot de twintigste eeuw, vier generaties lang, waren zij de kasteelheren en -dames van het Rivierenhof. Ontdek tijdens deze wandeling hoe ze deze plek omtoverden tot een weelderig kasteeldomein. Maak kennis met Jean-Baptist III Cogels en zijn mooie kasteel, met de Deurnese burgemeester Georges Cogels, met den John van de Cogels-Osylei, met baron Fredegand en met de dappere kasteelvrouw Louise. Je neemt ook een kijkje in de twee mooie parkvilla’s die Louise Cogels begin jaren 1900 voor haar dochters langs de Turnhoutsebaan liet bouwen. Daarbij worden ook enkele trappen gelopen, er is geen lift.

Je kan deelnemen aan de themawandeling in de voormiddag (10-12 uur) of in de namiddag (14-16 uur). Samenkomst aan de Oostvleugel van het kasteel Rivierenhof. Inschrijven doe je hier (EM / Foto Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten