• 20/06/2024

Doe mee aan de Suske en Wiske familiequiz of aan de online lookalike-wedstrijd

KALMTHOUT – Ben jij een échte Suske en Wiske fan en weet je alles over jouw favoriete striphelden? Doe dan nu zaterdag mee met de online Suske en Wiske familiequiz.

De datum voor deze quiz is niet toevallig gekozen, want op 19 december worden Suske en Wiske 75 jaar oud.

Ondanks hun leeftijd zijn deze striphelden nog steeds razend populair en bekend over alle generaties.

Daarom maakte het Suske en Wiske Museum een familiequiz met 50 vragen voor groot en klein.

Deze leuke afwisseling zorgt ervoor dat er vragen tussen zitten voor de gevorderde Suske en Wiske lezers, maar ook voor de beginners.

De quiz wordt online gespeeld en is dus helemaal corona-proof. Via een speciaal quizplatform kan iedereen vanuit zijn kot meespelen.

Om exact 14 uur verschijnt er op de facebookpagina van het Suske en Wiske Museum een inlogcode en kan de strijd beginnen.

De drie beste quizzers ontvangen een prijzenpakket die het museum samen met de Standaard Uitgeverij heeft samengesteld.

Maar er zijn ook verschillende andere leuke prijzen te winnen. Meedoen is dus de boodschap.

Naast de online quiz organiseert het museum ook een online lookalike-wedstrijd ter ere van de 75ste verjaardag.

Deze wedstrijd loopt nog tot donderdag. De winnaar wordt zaterdag bekend gemaakt en ontvangt het geweldige cadeau van 75 strips.

Op 19 december 1945 kwam de eerste Suske en Wiske ‘Op het eiland Amoras’ uit. 75 jaar later zijn deze striphelden nog steeds razend populair en zijn ze bekend over alle generaties.

Het Suske en Wiske Museum wilde deze verjaardag vieren met een groot feest, maar moest dit vanwege de coronamaatregelen annuleren.

Jong en oud worden opgeroepen om zich te verkleden als een Suske en Wiske-personage. Van Barabas tot de Zwarte Madam, van Schanulleke tot Theofiel Boemerang, alles mag.

Meedoen doe je door jouw foto, filmpje of Tiktok in te sturen naar suskeenwiske@provincieantwerpen.be , of te delen via de Facebookpagina van het museum. (EM / Foto Suske en Wiske Museum)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten