• 23/06/2024

Diverse opendeurdagen in Mol, wanneer betalen voor test in Baldemore?

MOL – Op zondag 26 september zet de vzw Kamer van Heemkunde uit Mol de deuren van de molen van Ezaart en het ‘Karelshuis’ weer open voor het grote publiek. In het bakhuisje bakt men broden in een traditionele Kempense oven. Liever genieten van een drankje? Dat is mogelijk op het terras. Je bent doorlopend welkom van 11 tot 17 uur in de Keikenstraat. Inschrijven is niet nodig. De toegang is gratis.

Lieve Heurckmans (CD&V), schepen voor dorpsontwikkeling: ‘In de Keikenstraat in Ezaart vormen de molen en het ‘Karelshuis’ een idyllisch ontmoetingsplekje waar materieel en immaterieel erfgoed met elkaar verbonden worden. Naast de molen vind je het gerestaureerde bakhuisje, het ‘Karelshuis’ (zie foto). In het bakhuisje wordt de hele dag brood gebakken van Mols graan dat in de molen werd gemalen. Het is zelfs mogelijk om een brood te kopen. Tijdens de rondleidingen in de molen schenkt men extra aandacht aan de restauratie. Je kan ook langskomen en genieten van een lekker drankje op het terras.’

Op zondag 3 oktober is iedereen welkom op de opendeurdag van de brandweerpost Mol, Ambachtsstraat 18.

Tussen 10 en 18 uur staan er diverse activiteiten op het programma. De toegang is gratis. Wil je tussen 8 en 11 uur aanschuiven voor het ontbijt, dan is inschrijven verplicht. Dit kan via de Facebookpagina van Brandweer post Mol – Zone Kempen ‘www.facebook.com/brandweerpostmol.’ Op het programma staan een static show met eigen voertuigen, demo’s, waterspelletjes, een preventiestand en een kinderhoek. Het ontbijt wordt georganiseerd in drie shiften. De deelnameprijs bedraagt zestien euro (standaard volwassenen), negentien euro (bubbels volwassenen) en tien euro (kinderen van drie tot en met twaalf jaar).

Op zaterdag 2 oktober is iedereen welkom voor de voorstelling van de nieuwste dichtbundel ‘In het oog van de stilte, gedichten bij het leven en werk van Jakob Smits’ van Mark Meekers. De bundel staat in het teken van het leven en werk van Jakob Smits. Je kan om 15 uur terecht in de kerk van Sluis, Sluis 155 a. Reserveer je gratis plaatsje via www.jakobsmits.be of 014 31 74 35.

Mark Meekers, geboren in Blaasveld in 1939, is een Vlaams dichter, essayist en romancier. Hij was stichter van de dichtersgroepen Mengmettaal en Concept en poëzie-ambassadeur van Vlaams-Brabant. Samen met Hugo Claus is hij de meest bekroonde Vlaamse dichter.

De voorbije dagen ontving het testcentrum BALDEMORE telefoontjes van misnoegde inwoners die een rekening ontvingen voor een PCR-test die ze lieten afnemen om te reizen. Elke inwoner kan – onder bepaalde voorwaarden – twee gratis PCR-testen aanvragen. Na je aanvraag ontvang je een activatiecode die tien dagen geldig is.

Plan je je test te laat in? Dan betaal je hiervoor. Ook door storingen bij het aanmaken van nieuwe codes of bij fouten in de boekhouding van het ziekenhuis ontvangen sommige inwoners een factuur. Het testcentrum kan de facturen niet ongedaan maken. Vermoed je een onregelmatigheid? Contacteer dan het ziekenhuis waarvan je een factuur ontvangt. (EM / Foto Gemeente Mol )

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten