• 27/05/2024

Dit weekend verzenden Antwerpenaars wensen op ATV, nutswerken in Zandvliet

ANTWERPEN – Door de huidige coronamaatregelen kunnen Winter in Antwerpen en het eindejaarsvuurwerk niet doorgaan. Om het nieuwe jaar goed te starten en alle Antwerpenaars vanop afstand toch dichter bij elkaar te brengen, werkte de stad een alternatief uit.

Het tv-programma ‘A wensen’ zal op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 januari uitgezonden worden op ATV. Het toont wensen van Antwerpenaars aan Antwerpenaars en de sfeervol versierde stad.

De stad biedt met ‘A wensen’ een hartverwarmend tv-programma aan op het kleine scherm en in de eigen bubbel. In deze uitzending brengen Antwerpenaars hun wensen voor familie, vrienden, collega’s, buren of stadsgenoten.

Na een oproep stuurden bewoners massaal filmpjes met hun nieuwjaarswensen in, gefilmd met de eigen smartphone of tablet. Maar daarnaast neemt de uitzending kijkers ook mee door de mooi versierde straten van Antwerpen en wordt onder meer halt gehouden bij woonzorgcentra, stadsdiensten, een kinderkoor …

De Strangers zorgen met het officieuze Antwerpse volkslied ‘Antwarpe’ voor een streepje muziek. Het is een programma door Antwerpenaars voor Antwerpenaars. Het programma wordt uitgezonden op ATV op vrijdag 1 januari tussen 11 en 15 uur en ‘s avonds na de Nieuwjaarsconference van Bert Gabriëls die start om 21 uur en op zaterdag en zondag telkens tussen 15u30 en 18u30.

In de Zoutestraat – tussen de Zandvlietse Dorpstraat en de De Keyserhoeve – voert aannemer Denys nutswerken uit. De eerste vijf fases zijn al voltooid. De volgende drie fases starten vanaf maandag 4 januari 2021.

Van maandag 4 januari tot en met dinsdag 2 februari 2021 worden er in de Zoutestraat – tussen de Zandvlietse Dorpstraat en de De Keyserhoeve – verschillende nutswerken uitgevoerd. Gedurende deze werken wordt dit gedeelte van de Zoutestraat afgesloten voor alle verkeer. Doorgaand verkeer volgt een omleiding.

Bussen van de Lijn volgen de hieronder vermelde omleiding:

*Richting Zandvliet: normale reisweg tot Zoutestraat – rechts Zandvlietse Dorpstraat – rechts Antwerpsebaan en verder de normale reisweg.

*Richting Antwerpen: normale reisweg tot Antwerpsebaan – links Zandvlietse Dorpstraat – links Zoutestraat en verder de normale reisweg.

Volgende haltes worden niet bediend: Bakkerstraat, Dorp, Aakstraat, Antwerpsebaan. Er worden vervanghaltes voorzien in de Antwerpsebaan ter hoogte van het kruispunt met de Zandvlietse Dorpstraat, in de Zandvlietse Dorpstraat ter hoogte van de IJzerenwegstraat en in de Zoutestraat ter hoogte van het kruispunt met de Zandvlietse Dorpstraat. (EM / Foto Pixabay)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten