• 20/06/2024

Dit weekend evenementen rond Halloween in Wilrijk, Merksem en Aartselaar

WILRIJK – Dit weekend is het Halloweenweekend. Op diverse plaatsen staan er evenementen geprogrammeerd. Wij pikken er drie uit.

Buurtcomité Eden Leeft! pakt op zaterdag 30 oktober vanaf 17 uur uit met een kindvriendelijk griezelfeest en bijhorende animaties in het Wanninckhovepark. Voorzitter Marleen Verbruggen: ‘Het park, waarvan de speeltuin net werd vernieuwd, wordt helemaal aangekleed in het kader van Halloween. Er komt een tarrotkaartlegster, een wandelende tovenaar , een deathride, kruipende – griezelige – baby’s en uiteraard is er eten en drank voorzien. Iedereen is welkom. De toegang is gratis.’

Ook zaterdag tovert district Merksem het Fort van Merksem om tot een griezelig hindernissenparcours voor jong en oud. Tijdens de Halloween Survival Run (zie foto) staan deelnemers oog in oog met allerlei griezels en moeten ze hindernissen overwinnen om veilig terug naar huis te kunnen.

Om 13 uur start de competitieve loop. Deelnemers nemen het tegen elkaar op een parcours van zes kilometer. Wie het snelst de griezels en hindernissen overwint, verdient een plaats op het podium. Deelnemers die puur voor het plezier lopen kunnen tussen 14.30 en 16.30 uur starten. Het district moedigt iedereen aan om verkleed te komen als heks, spook, vampier, pompoen,…. Inschrijven voor de Halloween Survival Run 2021 kan via www.merksem.be/halloween,  waar alle info over het event te vinden is. Ook wie op de dag zelf nog beslist om mee te doen, is welkom zonder inschrijving. Deelname aan het event is volledig gratis en alle deelnemers krijgen bovendien een kom pompoensoep aangeboden.

Zaterdag en zondag zet Cultureel Centrum Aartselaar alles op alles om de bezoekers een huiveringwekkende griezel-ervaring te bezorgen. Bezoekers krijgen er de voorstelling ‘Schrik’ en de films ‘The House With A Clock In Its Walls’ en ‘Cruella’ voorgeschoteld. Sidderen en beven doen ze vooraf en nadien in het spookhuis of tijdens de bangelijke fotoshoot.

Figurentheater ‘Schrik’ van Les Zerkiens bestaat uit twee aparte verhalen op maat van kinderen vanaf vijf jaar. Tijdens de Scary Halloween Night op zaterdag 30 oktober krijgen aanwezigen ‘The House With A Clock In Its Walls’ geserveerd. Spanning, avontuur en mysterie zijn de hoofingrediënten van deze film. De film Cruella vertelt het verhaal van één van de meest iconische Disney schurken ooit: Cruella de Vil.

In de foyer barst het griezeligste Halloweenfeestje lost. Wie wil, mag verkleed komen. Hen wacht een leuke verrassing. Kinderen, jongeren, (groot)ouders… iedereen kan zich laten schminken tot een echt griezelbeest in de make-up stand. Nadien kunnen bezoekers zich laten vereeuwigen op papier tijdens de scary graveyard fotoshoot. Voor de jongste bezoekers (ouder dan vijf) voorziet de cultuurdienst enkele knutselworkshops. Kippenvel gegarandeerd voor wie zich in het spookhuis waagt. Om de weg naar buiten te vinden, moeten er escape room opdrachten uitgevoerd worden. Achter elke deur of schilderij kan de schrik van je leven zitten. Om dit bangelijke weekend af te sluiten organiseert de jeugdraad op zondag voor en na de film ‘Cruella’ een Halloween party in het cultureel centrum. Meer info en tickets: cultuur@aartselaar.be  of https://ccaartselaar.recreatex.be. (EM / Foto District Merksem)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten