• 20/06/2024

Dit valt er in de maand september allemaal te beleven in het Rivierenhof

DEURNE – Er was eens … een park met een magisch huisje waarin verhalen wonen. Na iedere lange zomer tovert het Sprookjeshuisje (zie foto) in het Rivierenhof een nieuw verhaal tevoorschijn. Op zondag 20 september kan je komen ontdekken wat er nu is komen aanwaaien. Het 46ste vertelseizoen wordt coronaproof geopend met een magische, gouden sleutel vanaf 13u45.

Afspraak aan het Sprookjeshuisje aan de Parkweg, tegenover de speeltuin aan kasteel Rivierenhof. Deze wonderlijke activiteit is geschikt voor oortjes vanaf zes jaar. Kinderen jonger dan tien jaar dienen te worden begeleid door een volwassene. Deelnemen kost vijf euro per persoon.

Wie erbij wil zijn, moet zich vooraf online inschrijven via www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof. De activiteit duurt tot 15u30. Kun je er op 20 september niet bij zijn? Reserveer dan tijdig je ticket(s) voor de wekelijkse Sprookjes op zondag op een andere datum via dezelfde link.  Sprookjes op Zondag werd tijdelijk aangepast naar een vertelwandeling en is COVID19-veilig. Meer info kun je bekomen via  03 327 35 00 op werkdagen tussen 9 en 17 uur en educatie.antwerpen@provincieantwerpen.be.

Eén week, later, op zondag 27 september van 10 tot 12 uur kan je deelnemen aan een Keltische bomenhoroscoopwandeling.  Bomen zijn steeds belangrijk geweest voor de mens. Deze natuurwandeling, onder begeleiding van een VMPA-natuurgids, biedt een combinatie van natuur en mythisch verleden. Ontdek welke betekenis de natuur had voor onze voorouders en welke boomsoort het best bij jou past. Inschrijven is verplicht. Reserveren kan vanaf maandag 7 september via https://www.eventbrite.be/e/keltische-bomenhoroscoopwandeling-in-het-rivierenhof-tickets-96412360967.

De zomerzoektocht ‘In het spoor van de eekhoorn’ werd verlengd tot en met zondag 18 oktober. Verleng de zomer met een veilig vakantiegevoel dichtbij huis. Volg ‘het spoor van de eekhoorn’ en beleef met je bubbel uren speurplezier in de tofste tuin van de Antwerpse metropool.  Voor slechts vijf euro haal je de brochure bij de domeinwachters en krijg je een onvergetelijk avontuur in de gezonde buitenlucht.

Het erf van de Kinderboerderij aan de Parkweg blijft elke zondag tot en met donderdag open tussen 13 en 17 uur en dit tot zondag 13 december. Een bezoekje aan de dieren en de moestuin is gratis maar vooraf online reserveren is verplicht. Dat kan via www.provincieantwerpen.be > kalender Rivierenhof.

Belgisch Kunstenaar Koen Nelissen en het Provinciaal Groendomein Rivierenhof sloegen  de handen in elkaar voor een participatieve en aangrijpende tweejarige openluchttentoonstelling.

De expo Re’vierenhof gaat over verbindende en actuele thema’s als respect, recycle, reinvent, reintegrate en reconnect.  Met Re’vierenhof gaat Koen Nelissen in een interactieve dialoog met het publiek over de uitdagingen van onze maatschappij.

Hij speelt met alle ingrediënten van zijn kunnen en met de rijkdom die het park te bieden heeft.

Zo houdt hij ons een soms subtiele, speelse en vaak uitdagende spiegel voor. Deze tentoonstelling loopt tot en met donderdag 31 december.  Voor meer info en het grondplan: www.provincieantwerpen.be> Rivierenhof. (EM ./ Foto PGRA Provincie Antwerpen)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten