• 22/06/2024

Dit staat er allemaal te gebeuren dit weekend

ANTWERPEN – Het wordt een koud en nat weekend maar dat mag je niet verhinderen om een keuze te maken uit onder meer deze weekendtips:

*MERKSEM: Jubilarissen die dit jaar 50, 60, 65, 70 of zelfs 75 jaar huwelijk vieren, worden op zaterdag om 11 uur ontvangen in de trouwzaal van het districtshuis. De 63 koppels werden vooraf aangeschreven. Bijzonder aan deze editie is dat het district één koppel mag ontvangen dat al 70 jaar lief en leed met elkaar deelt. Zij vieren hun platina huwelijk. Twee koppels doen nog straffer en zijn al 75 jaar gehuwd. Zij vieren hun albasten huwelijk.

*GEEL: Heb jij lege batterijen en breng je ze naar het recyclagepark tussen zaterdag 19 en zondag 27 november? Dan heb je geluk en krijg je dankzij de testercampagne van Bebat een gratis batterijtester. Zo kun je altijd nagaan of je batterijen ook écht leeg zijn. Misschien kunnen ze nog langer dienst doen dan je dacht. Info: https://www.bebat.be/nl/test-je-batterijen

Ereburger Jef Neve stelt morgen om 20.15 uur in Schouwburg De Werft zijn album Mysterium voor. In tijden waar alle data direct beschikbaar zijn, zoekt Neve het mysterie op, de kinderlijke naïviteit van het nog-niet-begrijpen. Deze zoektocht naar de kracht van waarachtigheid vormt de kern van Mysterium. Met razendknap gearrangeerde composities, die imposant en emotievol klinken en elegant pianospel. Tickets via 014 56 66 66.

De Sint en heel wat van zijn pieten komen morgen met de trein van 14 uur vanuit Antwerpen in Geel aan, om zich vervolgens vanaf het station per boot naar de Markt te begeven. Daar zorgt de Knetter Kidsband voor een groot zang- en dansfestijn.

*KALMTHOUT: Dit jaar bestaat muziekacademie Muzarto 50 jaar. Zondag kan je in de kerk van Heide genieten van lokaal klassiek toptalent: Duo Como met Emma Wills (gitaar) & Sebastian Enriques (accordeon) – Anaïs Simon (zang) – Caressa Jacobs (piano) – Isis van Ginneken & An-Sofie Moons (zang). Zij brengen een klassiek repertoire van Mozart, Chopin, Händel. Info en tickets: www.clubkalmthout.be – info@clubkalmthout.be – 03 376 49 50

*DUFFEL/LINT: Dit weekend wordt de Lintsesteenweg (zie foto) terug opengesteld voor alle verkeer tussen Duffel en Lint. Tijdens de voorbije maanden werden hier zeer zware werken uitgevoerd. Het deel tussen de Klokkestraat en de Roetestraat kreeg een volledig gescheiden rioolstelsel. In het deel van de Lintsesteenweg tussen de beide rotondes (kruispunt ESSO tot kruispunt Spoorweglaan) werd het fiets- en voetpad volledig heraangelegd.

*LINT: Zaterdag organiseert volleyclub VC Tesla Lint haar galadag. Er is een pop-up restaurant voor meer dan 250 genodigden en bij de wedstrijden zal de zaal gevuld zijn met meer dan 400 supporters . De vrouwen (eerste nationale) spelen om 16.30 uur tegen KVC Zoersel en de mannen (tweede nationale) om 20.30 uur tegen Mendo Booischot.

*BEERSE: Zaterdag om 13.30 uur meert de Sint met zijn pieten weer aan bij Brug 5, Steenbakkersdam. Omstreeks 14 uur zet hij zijn tocht verder via de Heilaarstraat en Gasthuisstraat richting het kerkplein. Daar heet men Sinterklaas welkom. Breng zeker je tekening mee en maak kans op een extra beloning van de Sint.

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten