• 24/05/2024

Dit jaar twee dagen Wintersfeer aan Zilvermeer, De Witte Mol breidt uit

MOL – Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol gaat voor het eerst voor twee dagen Wintersfeer op vrijdag 16 en zaterdag 17 december, telkens vanaf 17 uur. Wie aan deze wonderlijke winterwandeling wil deelnemen, moet vooraf tickets bestellen, ook de gratis tickets voor kinderen jonger dan zes jaar. De online ticketverkoop via https://webshop.zilvermeer.be/evenementen gaat van start op donderdag 3 november om 10 uur. Wees er snel bij om je tickets te bestellen aan het vroegboektarief van acht euro.

Zilvermeer vormt deze winter voor de tiende keer het decor voor een avond ‘Wintersfeer’. Het domein komt tot leven en neemt je mee op avontuur binnen kasteelvertrekken en sierlijke tuinen tijdens een verrassende totaalbeleving. Beleef de magie en prikkel je zintuigen tijdens de sfeervolle winterwandeling van ongeveer drie kilometer. Het vroegboektarief is geldig tot en met dinsdag 15 november. Vanaf woensdag 16 november geldt het standaard tarief van tien euro. Snel zijn is de boodschap.

De organisatie werkt opnieuw met tijdsloten en zet nog éxtra in op een comfortabel evenement met maximale spreiding. Dit wil zeggen dat bezoekers voldoende tijd en ruimte hebben om te genieten van de wandeling. Hierdoor worden wachtrijen aan de kassa’s, acts en kraampjes tot een minimum beperkt en kan je als bezoeker het maximum halen uit je avond. Het sfeervol verlicht parcours brengt het publiek langs tal van leuke licht- en vuurinstallaties. Raak betoverd door mysterieuze figuren, wervelende vuurshows en nog veel meer. Napraten kan je bij glühwein, chocolademelk of jenever op het sfeerplein.

Vanaf donderdag 3 november tot en met vrijdag 2 december loopt een openbaar onderzoek naar uitbreidingsplannen van De Witte Mol. Naast de bestaande gebouwen in Sluis wil De Witte Mol een kinderdagverblijf bouwen met in totaal ruimte voor uiteindelijk 36 opvangplaatsen, waarvan er in een eerste fase zestien al zijn toegezegd door het Vlaams Agentschap Opgroeien. Het kinderdagverblijf richt zich zowel op baby’s als peuters met een normale ontwikkeling als jonge kindjes met een ontwikkelingsachterstand of een (vermoedelijke) beperking. De Witte Mol streeft zo naar een inclusieve aanpak waar kindjes met en zonder beperking de juiste zorgen krijgen én van elkaar kunnen leren.

Andreas Verbeke (N-VA), schepen voor ruimtelijke ordening: ‘Het project situeert zich binnen een zone die volgens het gewestplan is aangeduid voor gemeenschapsvoorzieningen. Voor het project is een stukje ontbossing nodig. In samenspraak met Agentschap Natuur & Bos wordt dit zo minimaal mogelijk gehouden. De bouwplannen werden uitgewerkt om een maximaal groen karakter te behouden, geïntegreerd in de aanpalende Galbergen.’

Het kinderdagverblijf bestaat uit twee leefgroepen van elk achttien opvangplaatsen. Ook vakantieopvang is op deze locatie mogelijk. Daarnaast omvat het gebouw ook een aantal vergaderlokalen en burelen. Door de groei van De Witte Mol de afgelopen jaren is hier grote nood aan. Het gebouw krijgt een sobere baksteenarchitectuur, met enkele accenten in de gevelbekleding. De plannen voorzien in een in- en uitrit naar Sluis, zodat het verkeersluwe karakter van De Witte Mol gevrijwaard blijft. Er is een parking voorzien voor elf parkeerplaatsen. Je kan het dossier inzien via www.omgevingsloket.be (zoek op dossiernummer OMV_2022125998). (EM / Foto Fenn Photography)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten