• 18/07/2024

Dit is de toestand in de vaccinatiecentra Pallieterland en Baldemore

LIER – In Vaccinatiecentrum Pallieterland – waar bewoners van Lier, Duffel, Berlaar, Ranst en Nijlen terecht kunnen – werden tot nu toe 80 159 vaccins gezet, en telde men 681 no shows. Ondertussen is men er met de uitnodigingen bij geboortejaar 2000 aanbeland. Tussen maandag 5 en vrijdag 16 juli staan er heel veel tweede prikken gepland, waardoor men iets trager vordert in vergelijking met de voorgaande weken.

Van de groep 18-64-jarigen kreeg 66,33 procent minstens één dosis, 26,60 procent is volledig gevaccineerd. Bij 65+-ers kreeg 95,57% procent minstens één dosis en is 67,11% procent volledig gevaccineerd. Het callcenter krijgt veel vragen over het eventueel vervroegen van het tweede AstraZenecavaccin. Voorlopig is er nog geen officiële bevestiging van een extra levering, dus het heeft geen zin om deze vraag te stellen. Mocht dit in de nabije toekomst veranderen, dan zal men hierover communiceren.

Burgemeester van Lier, Frank Boogaerts (N-VA): ‘Als je de media en sociale media volgt, lijkt het alsof veel jongeren tegen het coronavaccin zijn. Maar dat klopt niet: volgens de Waddist-app wil 75 procent van de jongeren zich laten vaccineren. Tien procent twijfelt. WAT WAT wil die groep zichtbaar maken en hen helpen met betrouwbare info. Daarom lanceerde WAT WAT ‘Ik ben daar’, een infocampagne met betrouwbare antwoorden op de vragen van jongeren. Zo kunnen ze zelf een geïnformeerde keuze maken over vaccinatie.’ Je kan nog steeds solliciteren voor de functie van centrumverantwoordelijke. In deze functie sta je in voor de algemene organisatie en werking van Vaccinatiecentrum Pallieterland. Meer info via https://www.vaccinatiecentrumpallieterland.be/2021/06/15/vacature-2-centrumverantwoordelijken/

Deze week verstuurde vaccinatiecentrum BALDEMORE (voor bewoners van Balen, Dessel, Mol en Retie) 2 500 uitnodigingen voor een eerste prik. Hiermee belanden ook zij bij het geboortejaar 2000 dat nagenoeg volledig is uitgenodigd. Nog niet alle inwoners van dit geboortejaar kwamen aan bod. De eerste weken van de zomervakantie staan er gelijktijdig talrijke tweede vaccinaties met Pfizer op het programma. Inmiddels bereikte men al een vaccinatiegraad van 73,48 procent bij de 18-plussers, met zeer mooie cijfers bij de 50-59-jarigen en 40-49-jarigen.

Sinds 15 juni gaf men 9 571 eerste prikken met Pfizer. Ook voor de J&J-vaccins waren er meer dan voldoende jonge kandidaten via VAXLIST. De 1 200 vaccins werden allemaal op één dag toegediend. Volgende week geeft men 7 454 eerste prikken Pfizer.

Voor heel het land geldt: Ben je tussen 18 en 22 jaar en ben je bereid om het vaccin van Johnson&Johnson te krijgen? Registreer je dan zeker via www.Qvax.be. Er is veel kans dat je dan volgende week opgeroepen wordt. Alle jongeren vanaf zestien jaar kunnen zich ook nog altijd inschrijven op Qvax. Zij worden mogelijk opgeroepen als mensen niet opdagen voor hun Pfizervaccin.

Ook zestien- tot achttienjarigen kunnen zich registreren. ‘De Mol’ Lennart Driesen uit Retie liet zich heel bewust vaccineren en hij vertelt je graag waarom . Bekijk het filmpje via https://www.youtube.com/watch?v=_u4ygabXPfk. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten