• 16/07/2024

Dit heeft het laatste weekend van november allemaal te bieden

HOVE – Tijdens het laatste weekend van november gaan zowel Sinterklaas als de Kerstman in bepaalde steden, gemeenten of districten op stap maar daarover kon je de voorbije dagen en weken hier al alles vernemen. Ook hier kan je (onder meer ) naartoe:

*MECHELEN: Sinterklaas verblijft een hele week lang in het stadhuis. Daar wacht hem een druk programma. Sintstad gaat zaterdag van start en biedt heel wat activiteiten in het teken van Sinterklaas. De activiteiten van Sintstad lopen tot en met zondag 4 december. Inschrijven via https://kinderstad.mechelen.be/sintstad-2022.

*MOL: De 30ste editie van ‘Molse Tijdingen’ met extra fotoalbum is vanaf zaterdag te koop. Het boek kost twintig euro en is onder meer verkrijgbaar bij de dienst erfgoed, dienst toerisme, onthaal- en informatiebalie in ’t Getouw en balie Ten Hove. Nieuw vanaf dit jaar is dat je het ook online kan kopen . Bestellen via https://webshopvisitmol.recreatex.be/products/Overview. Voor zes euro extra wordt het boek opgestuurd. Het telt 250 bladzijden en is rijk geïllustreerd.

*HERENTALS: Zondag nodigt het Heldenhuis bewoners van Herentals om 13 uur uit aan een nieuwe picknickbank voor de buurt aan de Zavelstraat. Het is de eerste van zes banken die het Heldenhuis in diverse buurten in Herentals plaatst. Het Heldenhuis wil hiermee ontmoeting tussen verschillende buren stimuleren. Meer info: www.heldenhuisherentals.be.

*ZOERSEL: Ga je graag de confrontatie met de kunstenaar en zijn werk aan? Hou je van tentoonstellingen met een divers aanbod? Dan moet je langskomen tijdens het Wintersalon 2022, een groepstentoonstelling waar alle kunstenaars uit Zoersel aan mogen deelnemen. Het Wintersalon opent zaterdag en loopt tot en met zaterdag 24 december in cultuurhuis De Bijl, op zaterdag van 13.30 uur tot 18 uur en op zondag van 11 tot 18 uur.

*KALMTHOUT: 25 jaar Suske en Wiske Museum wordt zaterdag tussen 13.30 uur en 18 uur gevierd in het museum. Op een marktje kunnen kinderen cakejes versieren, verjaardagspelletjes spelen of genieten van chocolademelk of soep. Voor de (groot)ouders is er Seefbier. Binnen kan men zich creatief uitleven in het atelier, luisteren naar een verhalenvertelster, een strip laten signeren door Peter Van Gucht of exposities bezichtigen.

*HOVE: Zondag organiseren de gemeente Hove en Stichting Kempens Landschap een plantdag in landschapspark Frijthout. Inwoners van Hove kunnen een boom planten en zo mee vorm geven aan het park. Maar liefst 3 800 bomen worden die dag aangeplant. Het startschot wordt gegeven om 10 uur. De bomen worden aangeplant op het perceel naast de speelzone. Parkeren kan in de Oudstrijdersstraat op de parking ter hoogte van Regina Pacis.

*VORSELAAR: De vrijwilligers van de Vorselaarse ‘werkgroep lokale economie’ (zie foto) organiseren zondag een eindejaarsbeurs in evenementenzaal De Dreef. Ze bieden cadeautjes, lekkernijen, proevertjes en drankjes aan. Een 40-tal ondernemers zijn aanwezig. Tussen 11 en 17 uur is er een aanwezigheidstombola, een café, kinderanimatie en de voetballiefhebbers hoeven geen minuut te missen van het WK.

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten