• 17/07/2024

Districtsbestuur Merksem ontvangt gezinsbond, Scheldefestival in Lillo

MERKSEM – In 1921 werd de ‘Bond  van de Talrijke Huisgezinnen’ opgericht als sociale beweging voor het gezin. Ondertussen kennen we de organisatie onder de naam ‘Gezinsbond’. Ter ere van het 100-jarige bestaan werd de Merksemse afdeling in de bloemetjes gezet in het districtshuis van Merksem.

Wat begon als een organisatie die zich na WOI inzette om gelijkwaardige levensomstandigheden te creëren tussen gezinnen met en zonder kinderen, groeide uit tot de Gezinsbond van vandaag. Gezinsbond behartigt belangen, informeert, ondersteunt, verbindt, biedt voordelen en diensten aan en is een aanspreekpunt en wegwijzer voor alle soorten gezinnen.

De Merksemse afdeling zet zich in het district in om gezinnen leuke activiteiten aan te bieden die zowel opvoedkundig waardevol zijn alsook ontspannend. Zo organiseren ze workshops babymassage en watergewenning, infosessies en uitstappen en activiteiten voor jong en oud. District Merksem en de plaatselijke afdeling van Gezindsbond werken al jaren samen en in 2019 werd die samenwerking verstevigd via een officiële afsprakennota. Dat resulteerde onder meer in activiteiten in samenwerking met de Merksemse Jeugddienst, zoals ‘Sint op de Stoep’, een kerstzoektocht, ‘Zoek het Paasmaandagei’ en ondersteuning van de Buitenspeeldag. Als gewaardeerde partner in het Vrijetijdsloket Blinken en verdeler van de Blinkengazet zet Gezinsbond Merksem bovendien in op een toegankelijk en betaalbaar vrijetijdsaanbod. Ter ere van het 100-jarige bestaan werd de plaatselijke afdeling Gezinsbond Merksem uitgenodigd en gehuldigd door het districtsbestuur van Merksem.

Op zondag 3 oktober vindt in Lillo de tweede editie van het Scheldefestival plaats met optredens, lezingen, rondleidingen en animatie.

De Sint-Benedictuskerk in Lillo is de locatie van twee intieme concerten. Om 11 uur brengt Marc Hauman luisterfolk van de bovenste plank. Om 14 uur is het de beurt aan muzikaal trio Astor en zanger Patrick Riguelle. Zij creëren een unieke mix van tango en Jacques Brel.  Zin in vertier en theater? Dan is het ‘Stadhuis’ op de Havenmarkt het juiste adres. De voorstelling ‘Smartlappen en Gazetten’ speelt er tweemaal en reist tot aan het Kruitmagazijn. Circusact Orkest Bazar zet het feest verder in de shelter in de Vestingstraat.

Natuurpunt gidst bezoekers door de troeven en natuur van Lillo-Potpolder. De rondleidingen zijn gratis, maar geïnteresseerden moeten vooraf inschrijven. Wie op eigen houtje Lillo wil ontdekken, kan een wandelroute van 2,5 kilometer starten aan het infobord van Havenland aan de Tolhuisstraat. Molen De Eenhoorn zet ook de deuren open en is zeker een bezoek waard. Als locatie van de boekenmarkt ‘Lillo Boekendorp’ heeft Lillo een link met boeken. De ideale plek dus voor de BIBmobiel, die er parkeert in de Vestingstraat. Wie er passeert geniet van gratis optredens van de Antwerpse stadsdichter Seckou met saxofonist Erik Bogaerts en een lezing door lokale jeugdauteur Rani De Vadder. Het verleden van de polderdorpen is te ontdekken in het recent vernieuwde Poldermuseum. Wie helemaal wil opgaan in het verleden kan zoals vroeger reizen met een oude bus. Alle info op https://www.vrijetijdscentrumdeschelde.be/scheldefestivallillo. (EM

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten