• 27/05/2024

District zet gepromoveerd FC Ekeren in de bloemetjes

EKEREN – FC Ekeren kroonde zich op zondag 23 april kampioen in derde provinciale A. De overwinning was meer dan verdiend en het was dan ook groot feest in Ekeren. Gisteravond  werd FC Ekeren uitgenodigd in kasteel Veltwijck in Ekeren. In een open bus kwamen ze naar het districtshuis waar ze door het districtscollege werden ontvangen.

Districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA): ‘Kampioen worden doe je niet op één dag. Dat is het resultaat van talloze matchen, van een jaar hard werken. En dat is jullie verdienste als spelers, maar ook de verdienste van de trainer en technische staf. Maar laten we ook vooral de supporters niet vergeten. Zij hebben het hele seizoen door weer en wind de club gesteund. Deze prestatie is niet alleen belangrijk voor jullie als voetbalteam maar ook voor onze gemeenschap. Jullie succes straalt af op heel Ekeren en is een bron van inspiratie voor jonge voetballers. Met de clubnaam ‘FC Ekeren’ ben je de beste ambassadeur die Ekeren zich kan indenken.’

Palinckx bekende nog dat hij geen fervente aanhanger is van één bepaalde club, maar vond het wel leuk om naar een paar matchen van FC Ekeren te gaan kijken.

Annemie Plompen (N-VA), districtsschepen voor sport: ‘We mogen zeggen dat jullie de spanning er goed wisten in te houden. Of hadden jullie naar de legende Pélé geluisterd die ooit zei: ‘Hoe moeilijker de overwinning, hoe meer voldoening de winst geeft?’. Op 23 april maakten jullie het seizoen af met 7-2 wist en konden jullie je eindelijk kampioen noemen. Jullie kunnen als club mooie cijfers voorleggen: 23 gewonnen matchen, twee verloren en vijf gelijkgespeeld en maar liefst 104 doelpunten gescoord. Dus de titel is dik verdiend.’

Naast een gepersonaliseerd cadeautje voor alle spelers, werd de officiële Ekerse vlag aan de kapitein en ondervoorzitter overhandigd.

Op vrijdag 8 maart 2024 wordt FC Ekeren verwacht op de viering van de sportlaureaten in Ekeren.

De Polder

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten