• 24/06/2024

District Wilrijk staat voor een goed gevuld jaarmarktweekeinde

WILRIJK – Op maandag 8 augustus is het in Wilrijk jaarmarkt maar ook tijdens de dagen  voordien valt er heel wat te beleven in het Geitendorp.

De kermis opent op vrijdag. Op zaterdag 6 augustus kan je vanaf 10 uur naar aan aquariumtentoonstelling (10 uur) van Rosaceus in het Huis van het Kind en een kunsttentoonstelling van de Sint-Lucasgilde in het Gemeenschapscentrum. Tussen 15.15 uur en 23.20 uur zijn er diverse optredens op de Bist.

Op zondag 7 augustus kan je er vanaf tien uur al terecht aan eet- en drankkraampjes. De jaarmarkt van Wilrijk is één van de oudste in de Antwerpse regio. Gedurende de voorbije 129 jaar is deze markt steeds een bijzondere attractie gebleven. Gilbert Van Nuffel van Wilrica grasduint om 11 uur doorheen de eeuwenoude kermis- en jaarmarktgeschiedenis. Iedereen is welkom in het auditorium van het districtshuis. Je vindt handgemaakte producten op de creatieve geitenmarkt. In het Park Ieperman vindt dan een grote rommelmarkt plaats. Op de Bist verkopen Wilrijkse kinderen dan weer hun speelgoed dat ze beu zijn op de kinderrommelmarkt (11 uur). Om 14 uur kan je mee gaan wandelen met gidsen Hugo Cassauwers en Ken Van Nuffel van Wilrica. Zij loodsen je door de dorpskern van Wilrijk en nemen je mee voor een tochtje langs enkele historische plaatsen met een bezoek aan de raads- en trouwzaal van het districtshuis inbegrepen. Wie meewil komt naar de onthaalruimte van het districtshuis. In het districtshuis vindt om 17 uur de prijsuitreiking plaats van het Schildersateljee. Schouwburg De Kern opent zondag éénmalig zijn ticketbalie. Je kan er ook genieten van een rondleiding achter de schermen en wordt op de hoogte gebracht van de toekomstplannen. Vanaf dinsdag wordt een nieuwe toog geplaatst.

Om 14.20 uur beginnen de optredens op de Bist. Vanaf 18.10 uur laat Steve Tielens je de ene polonaise na de andere dansen. Daarna (19.30 uur) trakteert hij iedereen op het meezingfeest Swinging Bist. Tussendoor (18.50 uur) staat Lindsay er op het podium.

Al 128 jaar vormen de veetentoonstellingen het kloppende hart van de Wilrijkse jaarmarkt. Je kan je op maandagochtend vanaf 9.30 uur in en rond de Heistraat vergapen aan de prijsbeesten. Het wordt een regelrechte beestenboel met onder meer runderen, schapen, paarden en pony’s. En natuurlijk zijn ook de geitjes op de afspraak in het Geitendorp. Om 12.30 uur is er de jaarlijkse Trottinettenkoers. Ook volwassenen en senioren zijn welkom om het tegen elkaar op te nemen in een sportieve race met steps op de Bist. Ook dit jaar staat de Wilrijkse jaarmarkt in het teken van de fiets. Een internationaal deelnemersveld, aangevoerd door Lotte Kopecky, Ellen van Dijk en Sanne Cant, neemt vanaf 16.30 uur deel aan een Derny Event. Als wielerliefhebber kan je vooraf om 15.15 uur ook zelf een rondje rijden op het afgesloten parcours in het ‘Wilrijks Peloton’. De jaarmarktdag wordt om 21 uur afgesloten door coverband Amazing Flowers. Voor hen zorgen Wim Soutaer (19 uur) en de kids-partyband Jeuk (17 uur) voor ambiance op het jaarmarktpodium. Om 22.30 uur worden de eerste pijlen van het vuurwerk afgeschoten.

Los van de jaarmarktactiviteiten kan je tijdens het weekend nog naar de openluchtfilm ‘The United States vs Billie Holiday’ (zaterdag om 21 uur in de Schuurveldlaan), een pianoconcert van Piet Kuijken in de Sint-Bavokerk (zondag om 16 uur) en Tai Chi (maandag om 19.30 uur in Park Steytelinck).

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten